KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. lipnja 2017.

Ivica Pivac ponovo izabran za predsjednika vijeća

Predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije Mario Vučinić nije sinoć imamo problema pri konstituiranju Općinskog vijeća u Okučanima jer su vijećnici sve odluke donijeli jednoglasno.  Za predsjednika Općinskog  vijeća još je jednom izabran Ivica Pivac, a za zamjenika  Josip Agatić.   U odnosu na izborena mjesta na listama  bilo je dosta izmjena. Sa liste HDZ-a, zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti svoj je mandat  u mirovanje stavio načelnik Aca Vidaković,  pa će umjesto njega  vijećničku dužnost obavljati Milan Vučković. Mandat u stanje mirovanja  je stavila i Dijana Kašljević, a  zamijenila ju je Ivana Mijatović.

Marica Šeatović, sa liste DSS-a  podnijela je ostavku pa joj je mandat time prestao. Umjesto nje vijećnik je Ilija Drageljević. Zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti u stanje mirovanja svoj je mandat stavio i zamjenik načelnika iz redova srpske nacionalne manjine Siniša Martinović sa liste SDSS-a. Zamijenio ga je Milenko Ećimović.

IMG_0549
IMG_0551
IMG_0552
IMG_0555
IMG_0557
sjednica okucani
1/6 
start stop bwd fwd

Nakon Maria Vučinića sjednicom je do izbora predsjednika  Općinskog vijeća predsjedao  Josip Agatić.  U mandatnu komisiju  izabrani su Ivana Mijatović (predsjednica) , Josip Čabraja i Jure Mandir (članovi). U Odbor za izbor i imenovanja su izabrani Goran Ivakić (predsjednik), Kata Mijić, Milan Vučković, Ilija Drageljević i Borislav Ojdanić (članovi).

Vijećnici su verificirali izborne rezultate.  Na sjednici su nazočni bili  načelnik  Aca Vidaković i njegovi zamjenici Stjepan Lalić i  Siniša Martinović.

Članovi Općinskog vijeća Općine Okučani sa liste HDZ-a koja je dobila 8 mjesta su: MILAN VUČKOVIĆ, IVANA MIJATOVIĆ, JOSIP AGATIĆ, MIRKO ĆUMURDŽIĆ, IVICA PIVAC, GORAN IVAKIĆ, JOSIP ČABRAJA i  KATA MIJIĆ.

Sa liste HSS-a i SDP-a  koja je dobila 3 mjesta  članovi su: MARIO BOKULIĆ, BORISLAV OJDANIĆ i  JUJRE MANDIR.

Sa liste DSS-a član je ILIJA DRAGELJEVIĆ,  sa slite SDSS-a  MILENKO EĆIMOVIĆ.

Vijećnici su dali  prisegu  i pismeno  ju potvrdili.

Općinski načelnik Aca Vidaković i predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac  uvjereni su da će  se ostvariti konstruktivna suradnja  između Općinskog upravnog odjela, predstavniče i izvršne vlasti, a Općina Okučani uspješno izvršavati svoje obveze i nastaviti uhodanim putem stvarati bolje uvjete  za život stanovništva.

Nakon  konstituirajuće sjednice Općinsko vijeće je održalo i svoju prvu radnu sjednicu.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba