OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. lipnja 2017.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Anto Žagrić (Nezavisna  lista Duspara Mirko ) izabran za predsjednika, a Marijan Petranović (HSS) za potpredsjednika Općinskog vijeća.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća održana je bez  problema. Vijećnici HSS kao vladajuće stranke, koalicije HDZ-a i HDSSB-a  te Nezavisne liste Duspara Mirko  brzo su usuglasili stavove oko izbora Mandatnog povjerenstva, Odbora za izbor i imenovanja  i prijedlog za predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća  pa  je  Mariu Vučiniću, predstojniku  Ureda državne uprave  u Brodsko-posavskoj županiji, preostalo samo da im čestita na izboru u Općinsko vijeće i konstruktivnom radu. Sve odluke donijete su jednoglasno. Na konstituirajućoj sjednici  nazočni su bili  načelnik Ivan Šmit i  njegova zamjenica Vesna Jergović.

nk
nk (1)
nk (2)
nk (3)
nk 1 (1)
NK PRVA
1/6 
start stop bwd fwd

U Mandatno povjerenstvo izabrano su  Marijan Petranović (predsjednik) i  kao članovi  Anto Žagrić i Neven Jozić.

Za predsjednika Komisije za izbor i imenovanja  izabran je Teo Trlin, a za članove Luka Đikić, Vinko Škvorić, Branko Cindrić i  Damir Ocvirek.

Vijećnici su na znanje primili rezultate izbora za Općinsko vijeće, a sjednicom je do izbora predsjednika predsjedao Boris Bogdanović.

Na listi izbranih članova Općinskog vijeća iz redova HSS-a  zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti načelnika Ivana Šmita u Općinskom vijeću je zamijenio Teo Trlin, a Ivana Varoščića  Maks Pavlović. Sa liste izbranih članova iz redova HDZ-a  mandat je u mirovanje stavio Mato Pejaković, a zamijenio ga je  Neven Jozić.

Anto Žagrić se zahvalio na povjerenje  i naglasio kako je neobično da se za predsjednika Općinskog vijeća izabere čovjek iz oporbe i sa liste  koja ima samo jednog vijećnika. Smatra da je to rezultat  rada Općinskog vijeća u prethodnom mandatu i dobre suradnje  izvršne vlasti i  svih vijećnika  pa očekuje da će se  takva suradnja  nastaviti u  novom mandatu na dobrobit svih stanovnika općine.

Vijećnicima je čestitao i općinski načelnik Ivan Šmit  upozorivši ih na odgovornost koju imaju prema  biračima i stanovnicima mjesta koja zastupaju, jer je, kako je naglasio, na izbore u Općini Nova kapela izašlo čak 69 posto birača. Najavio je i prvu radnu sjednicu Općinskog vijeća, a očekuje da će se i ovaj sastav Općinskog vijeća uključiti aktivno uključiti u rad  kao što je to bilo i u prošlom mandatu.

Članovi Općinskog vijeća su TEO TRLIN, BORIS BOGDANOVIĆ, ZLATKO DIDOVIĆ, VINKO ŠKVORIĆ,  LUKA ĐIKIĆ, MARIJAN PETRANOVIĆ,  MAKS PAVLOVIĆ  i  ROK PIŠONIĆ (svi HSS), NEVEN JOZIĆ, DAMIR OCVIREK, BRANKO CINDRIĆ i  TOMISLAV POLANAC ( svi HDZ) i ANTO ŽAGRIĆ (Nezavisna lista Duspara Mirko).

 

 

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba