KUD DREŽNIK REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
25. lipnja 2017.

ODRŽANO PETNAESTO „KOLO NA MEDANU“

Tradicionalna folklorna  manifestacija “Kolo na medanu” održana je 24.lipnja u središtu Drežnika  po petnaesti puta. Organizatori, članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” i ove su godine u Drežnik doveli kulturno-umjetnička društva koja, isto kao i oni, čuvaju od zaborava folklornu tradiciju i pjesmu, te  običaje i pučku tradiciju   svoga kraja. Brojni mještani i njihovi gosti iz susjednih mjesta, koji su se okupili  ispred pozornice na Medanu, nisu požalili jer su imali priliku  vidjeti i čuti pjesme i plesove iz raznih krajeva Hrvatske.

Uz  domaćine KUD  “Drežnik”,  predstavili  su se  Kulturno umjetnička udruga “Cernik” iz Cernika, “Mladost” Odra, “Berda” Brestovac, KUD “Župe sveti Rok” Skakavac, Kulturno umjetnička udruga “Andrija Matijaš Pauk” Marina i Folklorni ansambl “Marija Magdalena” Sesvete.

Kolona Medanu (1)
Kolona Medanu (10)
Kolona Medanu (11)
Kolona Medanu (2)
Kolona Medanu (3)
Kolona Medanu (4)
Kolona Medanu (5)
Kolona Medanu (6)
Kolona Medanu (7)
Kolona Medanu (8)
Kolona Medanu (9)
01/11 
start stop bwd fwd

Folkloraše i mještane  pozdravili su Marijan Ruškan, predsjednik KUD-a „Drežnik“,  općinski načelnik Zlatko Aga i župan brodsko-posavski Danijel Marušić, koji je prigodno ovu hvalevrijednu  manifestaciju i otvorio. Izrekli su pohvale na  račun članova KUD-a „Drežnik“ koji svojim nastupima uspješno   promiče  folklornu tradiciju i  narodnu baštinu, Općinu Rešetari i Brodsko-posavsku županiju.

„Kolo na Medanu“  tradicionalno je  završilo  velikim kolom koje su  na Medanu zaigrali sudionici ove smotre, a potom je nastavljeno druženje   sudionika  smotre i mještana  uz Tamburaški sastav “Narodni dar” iz  Perušića.

KUD „Drežnik  i Drežničani  su se još jednom potvrdili kao izvrsni domaćini.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba