OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. kolovoza 2017.

Obilježen Dan Općine Vrbje i blagdan Sv. Roka

Stanovnici Općine Vrbje 16. kolovoza su obilježili Dan općine i proslavili blagdan Svetog Roka. Položeni su vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja  Općine Vrbje, a  tradicionalnu misu na otvorenom služio je velečasni Željko Volarić.

Održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio  novi predsjednik Mladen Konjević. Nazočni su, uz  članove Općinskog vijeća, bili predstavnici braniteljskih i  drugih udruga,  članovi obitelji poginulih branitelja, župan Danijel Marušić i županijski pročelnici Željko Burazović i Klara Šćuka, te općinski načelnici  iz Dragalića, Nove Kapela, Cernika i  Brodskog Stupnika: Zvonimir Karlik, Ivan Šmit, Vitomir Žakić i Goran Jelinić. Nazočni su bili i  Marin Marjanović, načelnik Policijske postaje Nova Gradiška i Miroslav Matić načelnik granične policije Stara Gradiška, Jozo Bungić predsjednik  županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ravnateljice novogradiških osnovnih škola Vesna Lončar – Cindrić i Blagica Pečnjak, te poslovna suradnica  Višnja Lasović.

img0
img1
img10
img11
img12
img13
img14
img15
img16
img17
img18
img19
img2
img20
img21
img22
img23
img24
img25
img26
img27
img28
img29
img3
img30
img31
img32
img33
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/34 
start stop bwd fwd

Svečana sjednica bila je prigoda da  općinski načelnik Igor Jurišić govori  o proteklom razdoblju. Nije, kao do sada na svečanim sjednicama nabrajao postignuća već se osvrnuo na  funkciju i doprinos koje imaju jedinice lokalne samouprave, pa tako i Općina Vrbje,  na život i  usmjeravanje  razvoja. Zalaže se ravnomjeran razvoj svih naselja u općini   i više  novca za jedinice lokalne samouprave kako bi se planirani razvoj mogao ostvariti, zadržati stanovništvo i spriječiti iseljavanje.

-Nitko ne može više brinuti o nama nego mi sami. Zajedno s zamjenicom načelnika barbarom Jurčević, Općinskim vijećem  i njegovim predsjednikom  Mladenom Konjevićem radit ćemo na dobrobit svih stanovnika naše općine - kazao je Igor Jurišić, zahvalio se članovima Općinskog vijeća iz prošlog saziva  i izrazio nadu da će, kao i u prošlom sazivu, odluke Vijeća biti jednoglasne. Nije propustio zahvaliti se svim udrugama koje djeluju na području općine na doprinosu koji daju, posebno članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava i KUD-a Vrbje.

O položaju  jedinica lokalne samouprave i opravdanosti postojanja općina  govorili  su Ivan Šmit, koji  je okupljene pozdravio u ime svih općinskih načelnika, i župan Danijel Marušić koji je naglasio da  ljudi koji žive u općinama najbolje znaju koje su njihove potrebe i da zato Općine moraju opstati. Župan očekuje da će  novom indeksacijom općina, općine u Brodsko-posavskoj županiji, pa tako i Općina Vrbje,  dobiti više novca, uvjeren da će  Projekt Slavonija  dati rezultata. Župan Danijel Martušić založio se za jedinstvo svih političkih opcija jer, kako je naglasio, samo se tako  mogu rješavati problemi i osigurati napredak.

U okviru tradicionalne manifestacije „Rokovo u Vrbju“  svečane konjske zaprege  prošle su Vrbjem , a na središnjem trgu u Vrbju održana je se tradicionalna smotra folklora.

Dakako, sva ova događanja  prati i  tradicionalno  druženje Vrbjana i njihovih gostiju  uz pečenog vola, janjetinu, jela s roštilja i iz peke, te  piće i glazbu.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba