NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
19. kolovoza 2017.

Pivo iz malih obiteljskih pivovara oduševilo Novgradišćane

Na Novogradiškom glazbenom ljetu ove godine  nije  za zanemariti ni gospodarsku aktivnost. Prilika je ono za manje poduzetnike, obrtnike i poljoprivredna gospodarstva da izlože i pokažu čime se oni to bave  i što nude na tržištu.  Jedna od  ponuda bilo je i pivo i to ono iz domaćih malih obiteljskih pivovara.

Obiteljsko poljoprivredno  gospodarstvo  Bošnjak iz Sičica  drugu godinu za redom  organiziralo je Crafting fest i u Novoj Gradiški  okupilo male  slavonske proizvođače  domaćeg piva  iz Đakova, Požege, Osijeka i Županje. Smatraju da pivo, uz sve ostale  potencijale  koje  nudi Slavonija, može biti jako dobar dodatak razvoju turizma.

pivo (1)
pivo (10)
pivo (2)
pivo (3)
pivo (4)
pivo (5)
pivo (6)
pivo (8)
pivo (9)
pivo prva
01/10 
start stop bwd fwd

Drugi festival piva u novouređenom gradskom parku kod fontane otvorio je  gradonačelnik Vinko Grgić u  nazočnosti brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, predsjednice Gradskog vijeća  Ljepše Rakas-Vujčić, zamjenika  gradonačelnika  Borislava Vidošića i Ivane Trupina, zamjenika ministra hrvatskih branitelja Dinka Tandare i direktorica županijske i gradske Turističke zajednice  Ružice Vidaković i Dinke Matijević.

„Ovo je jedna odlična priča. Obitelj Bošnjak ima odličnu recepturu za pivo  koje želimo prezentirati i pozvati ljude da dođu i da ga  degustiraju. To je početak jednog kvalitetnijeg turizma u kome  pivo i gastronomija, po kojoj smo mi Slavonci poznati,  mogu ići zajedno. U Slavoniji se uvijek dobro jelo i zašto ne povezati  pivo s  domaćim delicijama. To je nešto što će ljudi prepoznavati. Neki to već znaju, a neki će to prepoznati za nekoliko godina“, kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba