TURISTIČKA ZAJEDNOCA GRADA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. kolovoza 2017.

FESTIVAL  KAVE I KOLAČA

Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, otvorio je 26.kolovoza „Festival kave i slavonskih kolača“  koji  treći puta po redu  organizira Turistička zajednica  Nova Gradiška u suradnji s  novogradiškim ugostiteljima.

Potporu ovoj  turističkoj i gastronomskoj manifestaciji, sudjelujući u njoj, su dali  Kavana Exit, caffe bar/noćni bar The corner pub, Caffe & lounge bar IN, Hotel kralj Tomislav, Obrt Mađarica i Cake bar Malina.

Borislav Vidošić se zahvalio Turističkoj zajednici, jer   još jednom manifestacijom doprinosi  afirmiranju  turističke ponude u Novoj Gradiški,  ugostiteljima koji su  prepoznali njen značaj, te svima  koji su  sudjelovali na  njenom otvaranju.

P1060972
P1060987
P1070001
P1070005
P1070020
P1070023
P1070029
P1070031
P1070044
P1070046
P1070047
P1070053
P1070057
P1070062
P1070064
P1070068
P1070091
prva (16)
01/18 
start stop bwd fwd

Direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević  zahvalila se svim sudionicima ove manifestacije,  posebno Gradu Nova Gradiški  na potpori  i podršci da  se ona organizira  s ciljem da se  posjetiteljima   u novogradiškim ugostiteljskim objektima priuštiti ispijanje kave i kušanja slavonskih kolača  obrta „Mađarica“ i Cake bara Malina, a ugostiteljskim objektima  poboljša gospodarska djelatnost.

Na svečanom otvaranju  ispred Hotela „Kralj Tomislav“ kulturno-umjetnički program izveli su  članovi Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška  i  folklorna skupina matice hrvatskih umirovljenika Nova Gradiška. Prošli  su  središtem grada, zaustavljali se kod svakoj od ugostiteljskih objekata koji sudjeluje u ovoj manifestaciji, zapjevali i zaplesali. Pridružila im se i Ružica Vidaković, predsjednica Županijske turističke zajednice.

-Ova manifestacija je dobar primjer  suradnje privatnog i javnog sektora.  Ideja da se oplemeni ponuda, pojača infrastruktura  i da svi u sustavu sudjeluju, a to su one osnovne  poluge i partneri ugostitelji, trgovine, agencije i tvrtke koje se bave prometom,  da bi svi ostvarili korist i konačni cilj  dobrobit svojoj zajednici.

Ovdje su  danas angažirani ugostitelji i mali obrtnici na kojima je nekada počivala cijela bivša Općina  Nova Gradiška.

Ovdje je godinama tradicija druženja na glavnom trgu. U pozadini je ideja da se sačuva tradicija  kulinarstva i  gastronomije, a iznad svega, po čemu je Slavonija  poznata, su slavonski   kolači koji  se  prezentiraju.  Uloga Turističke zajednice, gradske, a onda i županijske, je dobra koordinacija u namjera sačuvati  infrastrukturu i  poboljšati ponudu - kazala je Ružica Vidaković.

 

Do 3. rujna u navedenim ugostiteljskim objektima posluživat će se kava iz uobičajenog asortimana objekta, uz dodavanje jedne kave koju su osmislili sami  ugostitelji, a  koja nosi naziv znamenite osobe iz novogradiške povijesti svi će dobiti  uz nju slavonski kolač.

U  Kavani Exit    moći će se  popiti kavu Kramarić, u Caffe baru/noćni bar The corner pub, kavu dr. Tomić, u  Caffe & lounge baru IN,  kavu Karlo Dieneš, u

Hotelu kralj Tomislav, kavu Marija Terezija, a u  Cake baru Malina, kavu Josip Pintarić-Puco.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba