FOLKLOR NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. kolovoza 2017.

“SLAVONIJA  VESELA”: Ljepota djece i narodnih nošnji

Folklorni ansambl mladih  Nova Gradiška  jedna je od najaktivnijih novogradiških udruga.  Posebne pohvale zaslužuje zbog aktivnosti  kojima  ponajprije opkuljaju mlade, a zahvaljujući vrijednim  starijim članoivima udruge,  na  djecu i mladež  prenose baštinu predaka i od zaborava čuvaju  običaje, folklornu i kulturnu baštinu. Pod nazivom “Slavonija vesela” u subotu su organizirali prvu  i po  sadržaju jedinstvenu  manifestacije za djecu.

Sigurno najatraktivniji  dio ove manifestacije bila su djeca   odjevena u narodne nošnje, a ocjenjivala se  njihova  ljepota i orginalnost.

Prosudbena komisija u sastavu: Milan Rosić, predsjednik i  članovi Dinka Matijević i  Borislav Vidošić, nije mala  laku zadaću  ocjeniti narodne nošnje  i ljepotu djece razvrstane u tri kategorije.

08301
08302
08303
08304
08305
08306
08307
08308
08309
083010
083011
083012
prva (16)
01/13 
start stop bwd fwd

U kategoriji od 6-8 godina  prvo mjesto  pripalo je Luciji Mlinarski i Ivanu Žugaju  iz KUD-a “Starča” Gornji Bogićevci,  drugo mjesto  osvojili su Nika Bušić i Patricija Piškulić iz Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška, a treće Teni Ferić i Petri Kukić iz KUD-a Mala,

U kategoriji djece u dobi od 9-13 godina prvo mjesto zauzeli su Mia Čaić i Petar Krpan iz KUD-a Vrbje, drugo Emi i Niki Straga-Šašić iz Folklornog   mansambla mladih,  a treće Tihana Penić i Noa Šapić iz KUD-a Mala.  

U kategoriji djece od 14- 16 godina prvo mjesto  zauzele su Lorena Hrdžić i Mariju Peterleu  iz KUD-a “Starča” Gornji Bogićevci, drugo  Kristina Matijašević i Ivona Ranisavljević iz KUD-a Dragalić, a treće Sara Straga-Šašić i Matej Šokić iz Folklorng  ansambla mladih Nova Gradiška.

Nagrade su im svima uručili i fotografili se s djecom članovi Prosudbene komisije te Ernestina Straga-Šašić predsjednica Folklornog ansambla  mladih.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba