BLAGDAN MALA GOSPA PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
04. rujna 2017.

PRIPRAVA ZA MALU GOSPU

Vjernici Bilog Briga i župe Vrbova i ove godine pripravljat će se za blagdan Rođenja BDM ili Malu Gospu i to tradicionalno na Gospinom polju, drevnom Dubovcu.

U nedjelju, 3. rujna na Gospinom polju će biti redovita misa u 18.00 sati, a u ponedjeljak, 4.rujna, počet će trodnevnica. Kao i ranijih godina, vodit će je vlč Zdravko Radoš, župnik u Oriovcu. Od 17. 00 sati bit će prilike za ispovijed, slijedit će zajednička krunica, a u 18.00 sati sveta misa. Tema trodnevnice je „Kroz stoljeća mnoga donosimo Tebi molitve i prošnje, brige i nevolje“.

Uoči blagdana Male Gospe, 7. rujna, svečano misno slavlje tradicionalno će slaviti biskup požeški, msgr dr Antun Škvorčević u 19.00 sati. Na sam blagdan, misa će na Gospinom polju biti u 11.00 sati.

Članovi bilobriške udruge „Dubovac“ ovih dana vrijedno rade na uređenju kapelica na Gospinom polju, nekadašnjem Dubovcu i njihovog okoliša, ali i na uređenju crkve u Uzašašća Gospodinova u Bilom Brigu, jer do trodnevnice i blagdana Male Gospe sve mora biti uredno.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba