NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. listopada 2017.

ZAPADNI DIO TRGA DOBIVA NOVO LICE

Akualni sat Gradskog vijeća  rezerviran je  za vijećnike i njihova pitanja. Iako u pravilu  vijećnici iz redova pozicije  gradonačelniku  postavljaju pitanja  koja  afirmiraju rad  gradske izvršne vlasti, a oporba, što je i njena zadaća,  propituje aktivnosti i kritizira, na aktualnom satu  se doznaju   postupanja ili nepostupanja   po pitanjima od interesa za građane.

 

Tako je na posljednjoj sjednici Franjo Kikić  (SDP)  pohvalio  sve ljepši izgred grada  navodeći  lijepo uređen park, prostor ispred  Gimnazije i  Župne crkve,  novi kružni tok i  zgradu Gradskog muzeja. Jedino, kazao je  zgrada Općinskog suda odudara i upitao ima li kakvih planova da se ona uredi.

10191
10192
10193
prva (37)
1/4 
start stop bwd fwd

- Planiramo i uz zgradu Općinsk0g suda urediti i zgradu Katastra. (Stari sud). Krenuli smo s  pripremama i jedne i druge zgrade. Rekonstrukciju zgrade suda smo podijelili u dvije faze. Jedna je rekonstrukcija krovišta sa čeličnim nosačima i toplinskom izolacijom , a druga je   obnova pročelja.

Narednih dana će biti otvoren natječaj za taj posao koji je vrijedan oko 800.000 kuna. Očekujemo pomoć Ministarstva kulture s kojim smo potpisali ugovor. Mogu sigurno reći da ćemo za mjesec dana krenuti u rekonstrukciju   krovišta sa  postavljanjem svih  instalacija, a  slijedeće godine idemo u rekonstrukciju pročelja.

Za zgradu Katastra završavamo projektnu dokumentaciju. Troškovnici su gotovi  i obnova zgrade će stajati oko 1,5 milijuna kuna. To bi raspodijelili u dvije godine. Ono što je pozitivno Državna geodetska uprava je zainteresirana da u  sufinanciranju sudjeluje sa 50 posto ukupnih troškova.  Očekujemo da će odgovor na naš zahtjev biti pozitivan tako da bi slijedeće godine mogli riješiti 50 posto planiranih poslova, a to je  istočno   južno pročelje koje nam je najvažnije  jer je vidljivo sa ulice.  Zapadni dio  uredio ni se  naredne godine -   odgovorio je gradonačelnik Vinko Grgić.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba