NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. listopada 2017.

Izgradnjom kružnog toka uvest će se red u glavnoj gradskoj ulici

Brojni građani  prosvjeduju zbog prometa  ulicom Slavonskih graničara i sjevernom stranom trga.  Iako bi to trebala biti šetnica  kojom je dozvoljen promet samo dostavnim vozilima i stanovnicima  koji tu stanuju prometuje velik broj vozila, a mnogi smatraju da se  među njima i ona kojima tamo nije mjesto.  Nezadovoljan  je i gradski vijećnik Tomislav Bećirević (HDZ) pa je na aktualnom satu  obrazložio problem i zatražio da se on riješi.

10211
10212
10213
10214
1/4 
start stop bwd fwd

-Imamo šetnicu u najužem centru grada. Postavlja se, međutim, pitanje da li je  to šetnica ili  prometnica. Stupić-rampa koja  dozvoljava ulazak u ulicu 11 mjeseci ne radi. U našem centru ne vrijede nikakvi zakoni. Voze biciklisti, motoristi, automobili i kamioni. Što je s tim   i da li se namjerava  nešto poduzeti. Uređujemo grad, a centar nam je prometnica – kazao je Tomislav Bećirević.

-Prema centru grada vodi mala cesta  gdje imamo sustav koji je, kako imam informaciju digao 6 automobila i  napravio Gradu trošak. Zaustavili smo ga. Prikupili smo dokumentaciju za izgradnju kružnog toka   koji više neće omogućavati  pristup vozilima u centar grada  i Ulicu slavonskih graničara. U projektu uređenja neće biti prometa u  centra grada.   Bit će potpuno zabranjen. Za ljude koji  žive u Ulici slavonskih graničara,  koji će biti najviše oštećeni,  pripremamo zajedničko parkiralište na gradskoj parceli tako da ih ne oštetimo. Dobivam fotografije preko mobitela   na kojima su šleperi  koji ulaze u šetalište. Imamo u planu riješiti taj problem, ali ga ne možemo riješiti preko noći. Zabrana  prometa  nekome neće odgovarati, ali većini hoće – odgovorio je gradonačelnik Vinkog Grgić

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba