BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. listopada 2017.

Do kraja godine bolnica će dobiti opremu vrijednu 6 milijuna kuna

Odjel pedijatrije novogradiške bolnice, koja od 1. listopada  djeluje kao  samostalna zdravstvena ustanova,  12. listopada dobio je grijani krevetić za novorođenčad  i dojenčad, vrijedan 80.000 kuna. Kako  zadovoljno kaže  ravnatelj dr. Josip Kolodziej, to je završetak velike nabave dijagnostičke i radiološke opreme vrijedne preko tri milijuna kuna.

Novi je to početak  koji otvara mogućnost da novogradiška bolnica stane rame uz rame s ostalim bolnicama u  Hrvatskoj. Iz decentraliziranih sredstava nabavljena je  ultrazvučna oprema. To su uz četiri nova ultrazvuka, novi digitalni rentgenski aparat, mamograf i novi digitalni intraoperativni rentgen. To je završetak velike nabave dijagnostičke i radiološke opreme.   Do kraja godine novogradišku bolnicu i pacijente očekuje još jedna izuzetna nabava - novi CT uređaj vrijedan 2,5 milijuna kuna za koji je raspisan natječaj. Novogradiška  bolnica će tako do kraja godine dobiti opremu vrijednu oko šest milijuna kuna“, kaže dr.  Josip Kolodziej.

P1080470
P1080473
P1080476
P1080480
P1080482
P1080488
P1080489
P1080490
P1080492
P1080493
P1080499
01/11 
start stop bwd fwd

„Nabavkom ovog medicinskog uređaja dobili smo optimalno rješenje za praćenje vitalnih parametara novorođenčadi i male dojenčadi. Neobično je važno tijekom liječenja novorođenčadi i dojenčadi, kod provođenja fototerapije održati tjelesnu temperaturu djeteta normalnom i stabilnom i spriječiti eventualnu mogućnost komplikacija kod pothlađivanja. Ovo nam omogućuje opservaciju djeteta, praćenje, optimalno provođenje terapije i na kraju krajeva je to stepenica više u kvaliteti pružanja zdravstvene zaštite našim pacijentima. Ovo je prvi baby term koji smo dobili na Odjelu pedijatrije. Takav jedan sličan imamo u rodilištu, na neonatologiji. Dosada smo djecu zbrinjavali u malim krevetićima, nismo imali optimalno riješeno grijanje. Kod takve male djece to je iziskivalo neprestanu opservaciju i sestre su cijelo vrijeme pratile tjelesnu temperaturu i vodile brigu da se ona održi u normalnom rasponu. Osobito nam je to činilo poteškoće kod provođenja fototerapije, kada dijete mora biti razodijeveno samo u peleni i sa zaštitom za oči jer se terapija nekada mora provoditi tijekom 24 sata. Bez mogućnosti dodatnog grijanja bilo je jako teško“, kaže voditeljica Odjela pedijatrije dr. Dubravka Klobučar.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba