SLAVONIJA SLAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. listopada 2017.

CRAFT U SRCU SLAVONIJE

Na konferenciji za  novinare 16.listopada u Tvornici slada  Slavonija slad  predstavljeni su motivi za održavanje prvog Crafta u srcu Slavonije  i program koji će se dva dana, 27. i 28. listopada, održavati u Društvenom domu.  U ime  organizatora Grada Nova Gradiška govorio je gradonačelnik Vinko Grgić, u ime nositelja projekta Vlado Bićanić, direktor Slavonija slada, a  u ime  koordinatora  proizvođača craft piva Mario Bošnjak.

O tradiciji  proizvodnje piva i pivskog slada u Novoj Gradiški, te  Mariu Bošnjaku jedinom i prvom proizvođaču craft piva u našem kraju govorili su Vinko Grgić i Vlado Bićanić  navodeći  ih razlogom  za pokretanje lijepe priče u kojoj će se  Nova Gradiška  brendirati kao grad craft piva. Vlado Bićanić je  Craft u srcu Slavonije naveo kao prvi korak u predstavljanju  Slavonije slada kao proizvođača craft  slada  kakav traže craft pivari.

P1080706
P1080710
prva (42)
1/3 
start stop bwd fwd

„Ono što Nova Gradiška kao grad želi imati je godišnje četiri-pet manifestacija kako bi se građanima omogućilo da se opuste i rasterete problema. Uz  Novogradiško glazbeno ljeto  to su  natjecanje u kuhanju graha u povodu 15. siječnja međunarodnog priznanja Hrvatske,  natjecanje u kuhanju čobancu u povodu VRO „Bljesak i fiš festival u povodu Dana državnosti. Uz to želimo napraviti Craft festival Craft u srcu Slavonije. Nije to samo ispijanje piva već  dva dana događanja, edukacije, okruglih stolova i razmjene iskustava“, kazao je  gradonačelnik Vinko Grgić.

„Govorim o sladu za craft. Nalazimo se u tvornici slada koja prodaje slad svim proizvođačima piva. Želimo uložiti dodatne napore, i jesmo već, jer smo započeli projekt.  Gledamo na ovaj događaj kao mjesto na kojem  najavljujemo ono što tek dolazi, a to su brendovi za proizvodnju piva koji će doći iz ove tvornice, sa svim atributima i karakteristikama slada koji traže i koriste craft pivari. Sve ćemo to uraditi za tri do pet mjeseci,  a proces je već pokrenut. Lakše nam je jer je to Boortmalt već pokrenuo u Irskoj, Engleskoj, Belgiji i Francuskoj pa već imamo  iskustvo unutar grupe. To je ono što nas veseli, a na ovaj događaj gledamo kao prvi korak da se predstavimo“, kazao je Vlado Bićanić.

„Drago mi je da je gradonačelnik prepoznao craft pivo kao potencijalni turistički proizvod  grada Nove Gradiška.Osobno dijelim to mišljenje. Moram reći da je Nova Gradiška  jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je  organizirao craft festival. Smatram da je ovo  početak veće suradnje sa Slavonija sladom i da će sladovi biti još kvalitetniji i prepoznati među nama crafterima“,  kazao je Mario Bošnjkak i  predstavio  15 pivovara koje dolaze  sa 32 vrste piva.

Share
 

Komentari  

 
#2 Paul 2018-10-20 17:40
I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic,
you can earn extra bucks every month. You can use the best
adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more info simply
search in gooogle: boorfe's tips monetize your website

Take a look at my website: BestLenora: [obrisano]s[obr isano]CleverCar lo.blogspot.com
Citat
 
 
#1 Demetria 2018-07-31 12:27
Hello. I see that you don't update your site too often. I know that
writing posts is time consuming and boring. But did you know that there is a tool that allows
you to create new articles using existing content (from article directories or other blogs from your niche)?

And it does it very well. The new posts are high quality and
pass the copyscape test. You should try miftolo's tools

My blog :: ModestaJuicy: [obrisano]s[obr isano]RamiroTal ks.jimdo.com
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba