INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. listopada 2017.

Svečano obilježili Svjetski dan kravate

Industrijsko-obrtnička škola  obilježila je 18.listopada Svjetski dan kravate koji ova škola obilježava još od 2008. godine. Tada su bili domaćin učenicima strukovnih škola  na državnog natjecanju Dani odjeće, a partner je bila  Academica  Cravatica  iz Zagreba.

„Svake godine  u tekstilnoj radionici  krojači šivaju kravate i animiraju cijelu školu da nose kravate, da kravatom obilježavamo Međunarodni dan kravate  i priključujemo se  školama  također obilježavaju taj dan“, kazala je Goranka Nikiforov, prof.

P1080736
P1080739
P1080740
P1080741
P1080745
P1080746
prva (42)
1/7 
start stop bwd fwd

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Stoga Academia Cravatica proglašava da se 18. listopada svake godine obilježava hrvatski i svjetski Dan kravate. Naime, na taj dan izvedena je, 2003. godine, spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli. Tom instalacijom, s najvećom kravatom na svijetu, simbolički je povezano antičko i suvremeno doba, a crvenom bojom kravate svijetu je upućena poruka ljubavi i suživota među ljudima i narodima. Putem televizijskih postaja, instalacija Kravata oko Arene postala je vrhunski svjetski spektakl, koji je vidjelo više od milijardu ljudi.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba