ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
02. prosinca 2017.

Počeo pilot-program "Školskog radija"

U ETŠ i ekonomskoj srednjoj školi 1. prosinca je počeo pilot- program projekta "Školski radio" kojega u partnerstvu provode učenici ETŠ i ekonomske i OŠ "Mato Lovrak" uz svoje mentore: prof. Nataliju Golovrški, Sanelu Jurić, prof. Tibora Čolovća, i profesorice Zrinku Ivančić i Mateu Vlaović, kao i potporu ravnateljica Sanje Muller-Zoričić i Vesne Lončar-Cindrić.  Nositelj projekta je Građanska inicijativa NG-Buntovnici, nakladnik UNITAS WebRadija, financijski ga podupire Grad, a pokrovitelj je i portal medijskapismenost.hr Agencije za elektroničke medije. Učenici i profesori mogli su čuti prvu pilot-emisiju za koju su, jinglove i  priloge pripremili, snimili ih i montirali sami učenici- sudionici projekta uz stručnu pomoć mentora i provoditelja, a emitirana je putem školskog razglasa te streamana na portalu NG-Buntovnici. Realizacija projekta počela je u listopadu različitim radionicama, kako usvajanja teorijskog takoi praktičnog znanja iz područja novinarstva, novinarskih vrsta i rodova, medijske pismenosti, fotografije, radijskog novinarstva. I učenici obje škole spremno su prihvatili gotovo svakodnevne zadatke praćenja događanja u svom okruženju, ali i gradu, a pisane, snimljene, ali i multimedijalne uratke prezentirali na web stranicama svojih škola. Prilozi su ujedno objavljivani i na portalu NG-Buntovnici. Učenici ETŠ i ekonomske škole – sudionici projekta u dogovoru s profesorima i roditeljima dolazili su i u poslijepodnevnim satima u prostor UNITAS WebRadija gdje ih je voditelj projekta Momir Divjak educirao za rad u tehnici, tako da su bili spremni za realizaciju i svoje prve pilot-emisije.

DSCN5113
DSCN5122
DSCN5131
DSCN5139
DSCN5140
DSCN5141
DSCN5143
img0 (2)
img1 (2)
img2 (2)
img4 (2)
img5
img6
P1100114
P1100116
P1100118
P1100119
P1100122
P1100123
P1100126
01/20 
start stop bwd fwd

Prvi dio u kojemu su razgovarali s ravnateljicom svoje škole Muller Zoričić, potom s prof. Denisom Husadžićem, voditeljem i organizatorom koncerta  povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti te s nekoliko članova školskog Rock benda "Interferencija", pripremile su učenice Valentina Ivanišević,Josipa Cindrić i Martina Jelić, a u drugom dijelu prilog su pripremili učenici-sudionici projekta iz OŠ "Mato Lovrak" koji su intervjuirali zamjenicu gradonačelnika Ivanu Trupina. Montažu su obavili Karlo, Lovro,  Bruno, Rene i Filip. Projekt će biti nastavljen i dalje, a cilj mu je povezati sve gradske škole. Ovom prvom pilot- emisijom zdovoljni su bili i učenici, i mentori, kao i ravnateljice obje škole, a uz učenike i sudionike projekta, potporu su dolaskom dali i predstavnici Zajednice tehničke kulture grada Nova Gradiška, kao i Turističke zajednice. U planu je da učenici u ETŠ i ekonomskoj školi svakoga dana, prema rasporedu, naravno i dalje pod budnim okom mentora, realiziraju interno glazbeno govorne sadržaje u vrmenu prije početka nastave te za vrijeme velikog odmora i prema potrebama škole.

Od siječnja učenici obje škole u projektu pripremat će po jednu emisiju mjesečno koja će biti emitirana na UNITAS WebRadiju, a i dalje će nastaviti s praćenjem događanja u svojim školama i pripremati i priloge za web stranice škola. Intenzitet aktivnosti ovisit će, što je i logično, o nastavnim obvezama.

 

U ETŠ i ekonomskoj školi jučer je upriličen i veliki koncert Rock benda "Interferencija", Tamburaškog sastava škole ( u kojemu sudjeluju i učenici IOŠ NG) kao i solista, a prekrasnu plesnu točku izvela je Valentina Ivanišević, učenica komercijalnog smjera škole, višestruko nagrađivana na različitim natjecanjima, pa i svjetskim, a članica je Plesnog studija Marine Mihelčić.

Bio je to još jedan od sadržaja obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Program je s učenicima pripremio prof. Denis Husadžić izuzetno sretan zanimanjem mladih za ovakve aktivnosti.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba