OSNIVAČKI SABOR HDS NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. siječnja 2018.

IVAN VIŠIĆ  PRVI  JE  PREDSJEDNIK  ORGRANKA HRVATSKE DEMOKRŠĆANSKE STRANKE

Na  osnivačkom saboru Hrvatske demokršćanske stranke, održanom  11.siječnja u restoranu Maksimiljan,  Ivan Višić izabran je za  prvog  predsjednika  Ogranka Nova Gradiška.

HDS je  nova politička opcija u Novoj Gradiški u kojoj su se većinom   okupili  bivši članovi novogradiškog HSS-a koji su ga napustili, kako navode, nezadovoljni   politikom koju u lijevo  vode njegov predsjednik Krešo Beljak i saborski zastupnik  Davor Vlaović. Novogradiški  ogranak HDS-a prvi je ogranak osnovan   u Slavoniji i Baranji.

Za  zamjenicu predsjednika  izabrana je  Suzana Krajčik, za tajnika Drago Solić i za rizničara Marijan Brkić. Uz njih član Predsjedništva je i Zoran Jukić. U Nadzorni odbor su izabrani  Josip Vuković, Antun Šporčić i Franjo Petrušić.

Ivan Višić se zahvalio na povjerenju  i govorio  o motivima ponovnog aktiviranja u politici i  opredjeljenju da to bude HDS.

Drago Solic
P1110374
P1110398
P1110400
P1110401
P1110404
P1110405
P1110408
P1110412
P1110413
P1110417
P1110419
P1110424
P1110438
P1110454
P1110456
prva (109)
Suzana Krajcik
01/18 
start stop bwd fwd

Predvođeni dr. Zoranom Jukićem, donedavnim predsjednikom Gradske organizacije HSS-a Nove Gradiške, cijeli Gradski odbor HSS-a  nastavlja  političko djelovanje u HDS-u.

Dr. sc. Zoran Jukić naglasio je da nastavljaju svoje političko  djelovanje  na demokršćanskoj političkoj platformi i da taj prostor vide u HDS-u. Uz 40 članova, naglasio je, ima još zainteresiranih koji se žele priključiti, te dodao da će politika HDS-a biti okrenuta  isključivo prema čovjeku.

„Naše članstvo ima političkog iskustva. S jedne strane razočarenje, a s druge strane želja bavit se politikom. Prije svega ovdje u Novoj Gradiški lokalnom politikom, vođeni nezadovoljstvom postojećim političkim stanjem, kako lokalno, tako i regionalno. Nije stoga bio problem motivirati ljude pa nam prilaze i oni koji nisu nikad bili  u HSS-u“, kazao je Zoran Jukić.

Na  osnivačkom saboru  nazočni su bili zamjenik predsjednika Branko Hrg i  potpredsjednik HDS-a Davor Vukmirić, Vatroslav Jukić, predsjednik GČ Donji grad Zagreb te Danijel Marušić, predsjednik Gradskog odbora  HDZ-a Nova Gradiška.

„Demokršćanstvo  ima svoj prostor na  hrvatskoj  političkoj sceni, a ovo je signal za ostale  koji svoje političko djelovanje žele nastaviti na demokršćanskoj političkoj platformi da nam se priključe“, naglasio je Hrg.

„Ponovo se dokazalo  da je čovjek ispred i iznad  politike. Utjecaj, stručnost,  ljudske osobine i moralni kredibilitet Zorana Jukića to potvrđuju kroz odaziv svih koji ga na ovim prostorima na njegovom demokršćanskom putu žele slijediti“,kazao je Davor Vukmirić.

„Drago mi je  da se demokršćanska stranka osniva u Novoj Gradiški. To je nešto  dobro i  politički plemenito. Sigurno će donijeti dobro političkoj sceni  Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije. Vjerujem u uspjeh ove stranke“, kazao je Danijel Marušić.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba