SKUPŠTINA ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. ožujka 2018.

Napokon dobili  sredstva s  kojima mogu provoditi aktivnosti

Nije nedostajalo zadovoljstva na redovnoj Skupštini Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška održanoj 9.3., a ni zahvale gradskom vodstvu  i Gradskom vijeću što je u gradski proračun  kao stavku  uvrštena tehnička kultura. Radi se, kako je kazao predsjednik  Velimir Vuković,  o  lijepim sredstvima   koja   udrugama iz oblasti tehničke kulture  jamče  godišnje aktivnosti.

U prošloj godini   iz gradskog proračuna za tehničku kulturu izdvojeno je  70.000 kuna. Doda li se tome  20.000 kuna iz županijskog proračuna  i  12.000 kuna od  županijske Zajednice tehničke kulture  novogradiška Zajednica tehničke kulture raspolagala je u 2017. godini sa  102.000 kuna.  Grad Nova Gradiška je za 2018. godinu  u proračunu povećao sredstva  za  10 posto  pa ona  iznose 77.000 kuna.

Ukazano je međutim i na probleme  koji prate rad.  Ponajprije cilj je  podmladiti  Zajednicu i što više učenika i mlađih ljudi uključiti u rad udruga. Smatraju da im treba prostor veličine jedne školske učionice  u kojoj bi  svaki dan u tjednu jedna od udruga imala svoje aktivnosti i prezentirala svoj rad. Branko Miletić, predsjednik Zrakoplovnog kluba  modelara i maketara, ukazao je na potrebu prostora (livade) bez kojeg klub nema uvjeta za rad.  Ni na ovoj skupštini nije izostala rasprava o položaju  tehničke kulture  u osnovnim školama koju je potaknuo Tihomir Batalo. Zbog samo   jednog  školskog sata tjedno, smatraju, da  Zajednice tehničke kulture, gradske i županijska, te pedagozi tehničke kulture  trebaju ponovo ukazati na problem.

DSCN7386
DSCN7388
DSCN7389
DSCN7391
DSCN7395
DSCN7397
DSCN7398
P1130164
P1130165
P1130167
P1130175
prva
01/12 
start stop bwd fwd

Sanja Muller-Zoričić, ravnateljice Elektortehničke i ekonomske škole, zahvalila je Zajednici tehničke kulture na suradnji, pomoći kod  pokretanja školskog radija i  održavanju radionica. Smatra da  aktivnosti treba dići na  još viši nivo  i animirati učenike  jer je to u zajedničkom interesu.

Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić  čestitao je na uspješnom radu i obećao daljnju potporu Grada, te im  zaželio da u rad uključe  što  više djece i, kako namjeravaju, podmlade  udruge i cijelu  Zajednicu tehničke kulture.

Nakon što je predsjednik Velimir Vuković obrazložio  izvješća o radu  u 2017. godini, a predstavnici udruga informirali o svojim aktivnostima Skupština je usvojila izvješća, te plan rada i financijski plan za 2018. godinu.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba