NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. travnja 2018.

PRTEDSTAVLJEN PROJEKT ZAPOŠLJAVANJA ŽENA U OPĆINAMA DAVOR, DRAGALIĆ I VRBJE

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška    predstavilo je  program zapošljavanja žena u općinama  Davor, Dragalić i Vrbje. Program  u trajanju od 30 mjeseci, vrijedan  6.9 milijuna kuna u cijelosti se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Obrazložio ga je njegov voditelj Franjo Pavlović u nazočnosti partnera. To su područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška  i Općine Davor, Dragalić i Vrbje.  Koordinatorica projekta je Kristina Arić, a u timu su još Almira Čar i Kata Dobričić.

Na predstavljanju programa  su bili Đuro Anđelković, općinski načelnik iz Davora, a u ime Općine Dragalić Brankica Franješević, zamjenica predsjednika Općinskog vijeća,   predstavnici Grada Nova Gradiška predvođeni zamjenicom gradonačelnika Ivanom Trupina, LAG-a zapadna Slavonija  predvođeni  Marijanom Vidić Poleto i Gradskog društva CK Slavonski Brod  predvođeni  ravnateljicom Milenom Pliovelić-Grgić.

img0
img1
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/10 
start stop bwd fwd

Svi nazočni su izrazili zadovoljstvo zbog realizacije ovog programa jer će se  zaposliti  45  teže zapošljivih žena koje će od 1. svibnja skrbiti o 225 korisnika sa područja te tri općine.

Cilj je projekta, zapošljavanjem  žena u lokalnoj zajednici ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva. One će pak  kroz svoju djelatnost potaknuti socijalnu uključenost i povećati kvalitetu života  krajnjih korisnika.

-Do projekta je došlo zahvaljujući našim vrijednim djelatnicima koji su ga aplicirali. Zadovoljna sam njegovim odvijanjem. Natječaj je proveden i žene ćemo odabrati. Stigli su promidžbeni materijali, a posebno se veselim što će biti 45 sretnih žena koje će raditi i 225 krajnjih  korisnika. Očekujem da ćemo svi   koji provodimo projekt biti sretni i zadovoljni, a isto tako i u općinama Davor, Dragalić i Vrbje.  Poslovi će biti  pomoć u kući, nabavka namirnica, ovisno kako  mi prepoznamo potrebe  jer su svaka obitelj i  svaki korisnik različiti- kazala je  koordinatorica projekta  Kristina Arić.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba