DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. svibnja 2018.

Nema straha za očuvanje zavičajnih tradicija i folklorne baštine

Tradicionalna folklorna manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“ 6.svibnja još se jednom potvrdila kao hvale vrijedan kulturni sadržaj u Općini Dragalić  koji ostavlja trag  kod  mlađih generacija, posebno djece, animirajući ih  i pobuđujući interes za očuvanje zavičajnih tradicija i folklorne baštine.

Općinski načelnik Zvonimir Karlik godinama hvali i ističe doprinos  koji  daje Kulturno-umjetničko društvo Dragalić, organizator ove manifestacije, u kreiranju kulturnih sadržaja koji  obogaćuju društveni život. Zato  ne izostaje potpora Općine Dragalić.  Načelnik  je  bio posebno  radostan  i pohvalio  nastup  dječje  folklorne skupine i članove   društva,  na čelu s predsjednicom Katicom Matijašević,  koji su djecu okupili i pripremili za prvi nastup.      Najmlađi članovi KUD-a Dragalić  svojim nastupom na pozornici  u Pučkom domu   nisu oduševili samo općinskog načelnika već i svoje roditelje, bake i djedove, stariju braću i sestre, koji su napunili dvoranu  i njihov  prvi nastup pred publikom nagradili   gromoglasnim pljeskom.

1 (1)
1 (34)
1 (35)
1 (36)
1 (37)
1 (38)
1 (39)
1 (40)
1 (41)
1 (44)
1 (45)
1 (46)
1 (47)
P1150072
01/14 
start stop bwd fwd

Sedmu  po redu folklorna manifestacija   „Dragalić u pjesmi i plesu“  otvorio je općinski načelnik, a u ime domaćina goste i publiku pozdravila je predsjednica KUD-a Ktica Matijašević. Program je vodila Ivanka Herceg.

Uživalo se u Dragliću  u  nastupu  osam  folklornih društava i skupina i dobro se zabavilo. Osim na pozornici Pučkog doma  spontano se družilo, plesalo i pjevalo  i ispred doma. Uživalo se i u ljepoti  narodnih nošnji.  Nastupila su  kulturno-umjetnička društva „Voćin“ Voćin, „Ćeralije“ Ćeralije, „Jasen“ Šaptinovci, „Zrinski“ Brodski Stupnik, „Zagorci“ Beljevina,  „Tančec“ Nart, „Drežnik“ Drežnik i „Dragalić“ Dragalić.

Poslije kulturno-umjetničkog programa  mještani su se  družili  sa gostima  uz   pjesmu i svirku TS „ SATIR “.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba