OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor radio ng   
08. svibnja 2018.

Dani tradicijska kulture

U organizaciji Kulturno umjetničke udruge „Cernik“ po prvi put održana je u Cerniku  jedinstvena manifestacija „Dani tradicijske kulture“. Manifestacija je započela  Dječjim folklornim susretima u Hrvatskom domu u Cerniku, a uz domaćine, članove Dječjeg folklornog ansambla Kulturno umjetničke udruge „Cernik“, nastupili su  juniorski tamburaški orkestar Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ te pjevački zbor Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Cernika. Sudjelovala je i  dječja skupina Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ iz Nove Gradiške Kulturno umjetnička udruga „Prigorec“ iz Sesvetskog Kraljevca. Članovi pjevačkog zbora i tamburaškog orkestra predstavili su se zabavnim i hrvatskim narodnim pjesmama, a kroz program su ih  vodili učenici cerničke osnovne škole Hana LucićMarko Živković.

dan tradicijske kulture 5
dani trad kulture 7
dani trad kulture 8
dani tradic kulture 6
dani tradic kulture 9
dani tradicijske kulture 1
dani tradicijske kulture 2
dani tradicijske kulture 3
dani tradicijske kulture 4
1/9 
start stop bwd fwd

„Od ove godine naša tradicionalna organizacija međunarodnih folklornih susreta koreografiranog folklora prerasta u veću, snažniju i bolju manifestaciju. Pred nama je niz aktivnosti usmjerenih prema boljem i kvalitetnijem radu u svim segmentima udruge kao i težnja da uključimo cjelokupnu zajednicu i otvorimo vrata kulturi“, kaže Ivan Ivanović, predsjednik Kulturno umjetničke udruge „Cernik“.

Cijeli sljedeći tjedan ispunjen je brojnim aktivnostima.

U ponedjeljak, 7. svibnja u 18,00 sati održana je radionicu dječjih izvornih plesova cerničkog kraja, u utorak, 8. svibnja u 18,00 sati Hrvatskom domu u Cerniku u suradnji s udrugom Edukacijski centar kvalitetnog obrazovanja organiziraju kreativnu radionicu za djecu. U srijedu, 9. svibnja od 19,00 sati prezentacija i promocija novih fotografija i vizualnog materijala KUU „Cernik“. U četvrtak je  hodočašće i procesija kod crkve  sv. Linarte, a u subotu, 12. svibnja u 19,00 sati održavaju se 15. Međunarodni folklorni susreti koreografiranog folklora.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba