ZAKLJUČEN STEČAJ NAD KLASOM NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. svibnja 2018.

„Klas“ otišao u ropotarnicu novogradiškog gospodarstva

Nakon devet godina priveden je kraju stečajni postupak nad KLASOM d.d. Nova Gradiška. Završno ročište vjerovnika Trgovački sud u Osijeku Stalna služba u Slavonskom Brodu, održano je 8. lipnja na kome je raspravljeno izvješće o završnom računu stečajnog upravitelja Predraga Filajdića i donijeta odluka o nastavljanju parničnih i ovršnih postupaka u korist stečajne mase nakon zaključenja stečajnog postupka.

Podsjetimo, stečajni postupak na Klasom otvoren je od 21.rujna 2009. godine, a stečajni upravitelj je tijekom stečajnog postupka ispitao sve prijavljene tražbine te unovčio imovinu koja ulazi u stečajnu masu.

Završno izvješće i završni račun stečajni upravitelj dostavio je sudu 22.ožujka 2018.g. te u završnom računu navodi da je tijekom stečajnog postupka utvrđena tražbina prvog i drugog višeg isplatnog reda u iznosu 181.402.816,66 kn, da je unovčenjem imovine i naplatom potraživanja ostvaren ukupan priljev u iznosu 25.717.664,67 kn, od čega su namirene tražbine prvog višeg isplatnog reda kroz 8 djelomičnih dioba, u iznosu 7.652.994,22 kn, odnosno 76,13 %, dok su tražbine razlučnih vjerovnika podmirene u iznosu 14.378.819,01 kn, a s ostatkom isplaćeni su svi troškovi i dospjele obveze stečajne mase te je na poslovnom računu preostao iznos od 3.110,00 kn, a na sudskom depozitu 3.776,60 kn.

Šture su to brojke koje kazuju da, kao i iza svakog stečajnog postupka, ima zadovoljnih, manje zadovoljnih i nezadovoljnih vjerovnika koji nisu uspjeli podmiriti svoja potraživanja u cijelosti.

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba