GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. svibnja 2018.

“Klimaoprema” u  Industrijskom parku kupila  42.000 četvornih metara zemljišta

Tvrtka “Klimaoprema”, jedna je od perjanica Industrijskog parka, veoma značajna tvrtka  za njegov imidž  s velikim utjecajem na  odluke  budućih investitora  i ulaganja u  novogradišku poduzetničku zonu. Da se takva tvrtka namjerava širiti i graditi nove poslovne prostore  potvrdila je 10.svibnja potpisivanjem ugovora o kupnji  42. tisuće četvornih metara  zemljišta u  Industrijskom parku.  U nazočnosti direktorice Industrijskog parka Ivane Vončina-Toplek i Senke Vranić, direktorice Konzultantske tvrtke Sintagme, ne krijući zadovoljstvo, ugovor su  potpisali   Sergio Galošić, član Uprave  “Klimaopreme“ i gradonačelnik Vinko Grgić.

„Moram se pohvaliti da smo otvorili branch office u Dubaiu, planiramo se širiti na rumunjsko i bugarsko tržište. Srednjoročni su nam planovi širenje i na njemačko tržište. 2013. godine “Klimaoprema” je donijela odluku o gradnji svoje prve tvornice u Novoj Gradiški, 2015. godine puštena je u rad, a već krajem 2016. godine naši su kapaciteti bili popunjeni, stoga smo donijeli odluku o daljnjem širenju. U tijeku je javni natječaj za izgradnju nove tvornice  u Industrijskom parku. Radovi na izgradnji bi trebali krenuti početkom lipnja. Tijekom tih radova postojeća tvornica će se nadograditi za šest tisuća kvadrata  proizvodnih kapaciteta, a pored postojeće zgrade napravit ćemo i novu zgradu na 12 tisuća kvadrata tlocrtno, odnosno ukupno 18 tisuća kvadrata. To će biti multipraktična zgrada, visokoregalno skladište i proizvodnja. To je nekakav prirodni tijek rasta naše tvrtke.  Naime svakih tri do pet godina mi investiramo. Već sada smo predvidjeli novu investiciju koja će zasigurno ići kroz period od dvije, tri do pet godina. Stoga smo se odlučili za kupnju dodatnog zemljišta u Industrijskom parku kako bismo mogli u doglednoj budućnosti krenuti s širenjem naših kapaciteta“, kaže  Sergio Galošić. Tvrtka “Klimaoprema”, dodao je Galošić, u Novoj Gradiški je počela s 36 zaposlenika, danas zapošljava 62, već joj nedostaje djelatnika i dalje će zapošljavati.

P1150279
P1150280
P1150283
P1150295
P1150298
P1150303
PRVA (200)
XXX (3)
1/8 
start stop bwd fwd

„ Velika je ovo stvar za novogradiško gospodarstvo. Tvrtka “Klimaoprema” već ima  prostor u Industrijskom parku na kojemu planira graditi još jednu tvornicu i dva visokoregalna skladišta. Zemljište koje kupuje  je još jedan dodatni prostor za daljnje investicije“, kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao  da je činjenica da je u našem gradu  zaposlenost povećana, da je  na ljestvici povećanja zaposlenosti Nova Gradiška  na četvrtom mjestu u kategoriji 127 gradova.

„Ove i sljedeće godine, nadam se, nastavit ćemo s tim pozitivnim trendom. Izuzetno mi je zadovoljstvo potpisati  ugovor i nastaviti uspješnu gospodarsku priču u našem gradu“, kazao je  gradonačelnik Vinko Grgić.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba