PROJEKT UDRUGE GLUHIH I NAGLUHIH PDF Ispis E-mail
Autor UGNG   
14. svibnja 2018.

„Zaposlena žena za jako i solidarno društvo“,

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška sklopila je ugovore o radu s 5 teško zapošljivih žena starijih od 50 godina u sklopu projekta „Zaposlena žena za jako i solidarno društvo“, koji nam je odobren kroz natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Naše nove zaposlenice su prije početka rada preuzele bicikle nabavljene kroz isti projekt, koji će im poslužiti prilikom obilaženja ukupno 40 krajnjih korisnika, na poslovima pružanje usluge pomoći u kući najpotrebitijim starim i nemoćnim osobama, te drugim osobama s invaliditetom. Dodana vrijednost ovog projekta je što smo zaposlili 2 osobe s invaliditetom koje se svrstavaju u skupinu teže zapošljivih žena, te smo ih tako nakon dugo vremena uključili na tržište rada.

Podsjetimo, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pokrenula je projekt ”Zaposlena žena za jako i solidarno društvo” s ciljem uključivanja žena starijih od 50 godina na tržište rada. Prvih nekoliko mjeseci žene su pohađale osposobljavanje za zanimanje njegovateljice, čime su stekle znanje neophodno za ostanak na tržištu rada nakon završetka projekta.


Istovremeno 40 najpotrebnijih dobit će uslugu koja će povećati kvalitetu njihova života, spriječiti ili odgoditi njihovu institucionalizaciju, te pridonijeti procesu deinstitucionalizacije socijalnih usluga. Na taj način ostvarit će se višestruko pozitivni utjecaj na razvoj slabo razvijenih lokalnih zajednica, kakvima pripada i zapadna Slavonija, kroz povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osiguravanje pružanja slabo razvijene socijalne usluge najpotrebitijima.

Ovaj projekt je financiran u okviru programa ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA kojeg je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavio 30.6.2017., a financirat će se iz Europskog socijalnog fonda u 100% intezitetu u iznosu od 1.300.286,40 kn. Provedba projekta trajat će 30 mjeseci.

Share
 

Komentari  

 
#2 Ashly 2018-11-21 15:10
I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you
can earn additional bucks every month. You can use the best adsense alternative for any type of
website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle:
boorfe's tips monetize your website

my site: BestSuzette: [obrisano]s[obr isano]FollowLel ia.blogspot.se
Citat
 
 
#1 Carrie 2018-11-16 14:24
I see you don't monetize your site, don't waste your traffic,
you can earn additional bucks every month. You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website

My homepage: BestIsrael: [obrisano]s[obr isano]MightyAli ne.blogspot.co.uk
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba