ČUPTETIJADA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. lipnja 2018.

Mirela Andrašević i Slavica Jedličko  pobjednice cerničke ćuptetijade

 

Cernički slani kolač uz koji paše dobro vino cerničkog vinogorja  sve se više promovira i  afirmira kao  gastronomska  delicija, ne samo u Cerniku već i Slavoniji.  Ćupteti su  jedinstveno jelo koje se pravi samo u Cerniku. Rekli bi da se radi slasnom zalogaju  koji  naprosto mami  gutljaj  vina. Zdravko Živković, predsjednik Udruge  vinogradara i  voćara  kaže da je  za  to  najbolji cernički portugizac, vino s  nižim postotkom alkohola i kiselošću  koja  sljubljuje  ćuptete i vino u nezaboravan okus.

Ćuptetijada  organizirana u povodu Dana općine Cernik  bila je prigoda  da Cerničani potvrde umijeće spravljanja ćupteta  i  nimalo lako  odaberu najbolje.

Prvo mjesto podijelile su  Mirela Andrašević i Slavica Jedličko,   drugo mjesto osvojio je Tomislav Marić,  a treće su podijelile Ljilja Martić i Zorica Žakić.

Bilo je to još jedno lijepo druženje u  dvorcu Kulmer posvećeno obilježavanju Dna općine Cernik  i  ćuptetima,  jedinstvenom  jelu koje se pravi samo u Cerniku.   Ćupteti su jelo na kome  dijelom, isto kao što je slučaj i s portugiscem,  Cerničlani grade i osmišljavaju  svoju turističku ponudu.  Slani je to kolačić od tijesta punjen smjesom za spravljanje kobasica, naglo pečen na vrućem ulju. Slastan je zalogaj u  svim prilikama.

img1
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
1/9 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba