25 GODINA MEMORIJALA„HRVATSKI SOKOLI “LAZE" PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
04. lipnja 2018.

Čuvaju uspomenu na poginule branitelje

 

Posebno svečano i dostojanstveno u Lazama je bilo  2. i 3. lipnja. Brojnim sadržajima mještani Laza 25. put organizirali su Memorijal „Hrvatski sokoli“ i zajedno s gostima  odali počast sedmorici mještana, hrabrih hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u obranu domovine  i njenu neovisnost.  Organizacijski odbor i ove je  godine  zajedno s mještanima  odradio veliki i značajan posao u čuvanju spomena na Željka Grganića, Vladu Grganića,  Zvonka Novoselca, Ivicu Pavlovića, Željka Mikolčevića  Darka Babića i Josipa Martinovića.

Među uzvanicima bili su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i brigadni general u miru Mladen Mikolčević, koji je bio i izaslanih predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, župan brodsko-posavski Danijel Marušić, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske  Antun Valić, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, izaslanstva udruga proisteklih iz  Domovinskog rata, učenici OŠ „Vladimir Nazor“ iz Adžamovaca i brojni drugi. Treba reći da su tu  bili i  predstavnici NK „Graničar“, kluba čiji su članovi bili poginuli branitelji i  koji stoje  iza organizacije ove domoljubne manifestacije i pijeteta prema svim hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobovima poginulih branitelja, a potom je  u kapeli Presvetog trojstva služena misa zadušnica. Vijenci su položene i svijeće zapaljene  i kod spomen obilježja poginulim braniteljima. Prvi su to učinili  njihovi roditelji i članovi obitelji. Nije zaboravljen ni prvi hrvatski predsjednik  dr. Franjo Tuđman. Vijenci su položeni, svijeće zapaljene i izmoljena molitva  kod njegove  spomen biste  isprede  zgrade područne osnovne škole. Središnji događaj bila je komemorativna svečanost  puna emocija, pijeteta  i zahvale  svim  poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, ali i s porukama  zajedništva  koje  treba biti temelj slobode i  biljeg života. Mještani Laza još su jednom potvrdili  da neće zaboraviti mještane koji su poginuli u Domovinskom ratu i njihov doprinos slobodi koju danas uživaju.  U dva dana  organizirani su  brojni drugi zabavni i sportski sadržaji, a izdana je i  publikacija  Četvrt stoljeća sjećanja na hrvatske sokole iz Laza, čiji su autori Antun Toni Brađašević i Mladen Mikolčević.

img0
img1
img10
img11
img12
img13
img14
img15
img16
img17
img2
img3
img5
img6
img7
img8
img9
01/17 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba