OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. lipnja 2018.

„MI SMO DJECA VESELA“

Članovi Kulturno umjetničkog društva “Radinje” iz Siča 3. lipnja su  po 22.  puta  organizirali Županijsku smotru dječjeg  folklora “Mi smo djeca vesela”. Po prvi  puta ova je  hvalevrijedna manifestacija  organizirana izvan Siča.  Održana je u Novoj Kapeli, a u sklopu  Dječjeg  dana u organizaciji Općine Nova Kapela. I ove godine  Sičani su se  potvrdili kao dobri organizatori i u Novu Kapelu doveli više od 500 malih folkloraša. Uz domaćine došlo je 12 kulturno-umjetničkih društava i folklornih skupina među kojima i mali folkloraši iz  Dječjeg vrtića „Zvo0nčić“Nova Kapela. Koliki je interes za ovu jedinstvenu folklornu manifestaciju  potvrdilo se i ove godine dolaskom malih folkloraša iz četiri županije.

Uz male folkloraše KUD-a “Radinje, na pozornici  u središtu Nove Kapele  predstavile su se dječje skupine kulturno-umjetničkih društava “Donja Posavina” Gušće, “Korijeni Pustare” Antunovac, “Slavonija” Jakšić, “Godinjak” Godinjak,  “Šijaci” Biškupci, Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška, te KUD-ova“Jasen” Šaptinovci, “Rešetari” Rešetari, “Lovor” Trnjani, “Slavko Janković” Šiškovci,  “Graničar” Lužani i  Dječjeg vrtića “Zvončić” Nova Kapela. Smotru je otvorio župan brodsko-posavski Danijel Marušić pohvalivši organizatore ali i sve one pojedince koji u kulturno-umjetničkim društvima na najmlađe prenose folklornu tradiciju i običaje  i čuvaju bogato kulturno nasljeđe kao zalog za budućnost

Zadovoljan je  bio i  Ivan Šmit, općinski načelnik  Novoj  Kapeli jer je jučer bio  dan u kome su  uz male folkloraše  uživali i posjetitelji, pogotovo oni najmlađi  koji su se mogli družiti i  igrati te   besplatno uživati u  luna parku. Dodajmo da je Udruga umirovljenika Nova Kapela  prodavala  svjetleće lanterne koje su puštene  u zrak, a  prikupljena sredstva i namijenjena su  u humanitarne svrhe. Pohvale i ove godine zaslužuju članovi KUD-a “Radinje” Siče, a zahvalu svi oni koji su pomogli da se ova tradicionalna  manifestacija dječjeg folklora  još jednom uspješno održi. Organizacijski odbor sačinjavali su Ivica Šebelić,  Sanela Bunikić i Nikolina Štimac. Pokrovitelj je bila Općina Nova Kapela.

img0
img1
img10
img11
img12
img13
img15
img16
img17
img18
img19
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/19 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba