GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Autor Franjo   
06. lipnja 2018.

Potpisan ugovor o prekograničnoj suradnji vrijedan  800.000 eura


Gradonačelnici  Nove Gradiške i Šapca, Vinko Grgić i Nebojša Zelenović,  5.lipnja su potpisali Sporazum o gospodarskoj suradnji koji se temelji na projektu prekogranične suradnje koji je raspisala Europska unija. Nazočan je bio i predsjednik Skupštine grada Šapca  Nemanja Pavić, te zamjenica gradonačelnika  Ivana Trupina i direktorica Industrijskog parka  Ivana Vončina-Toplek. Projekt vrijedan 800.000 eura realizirat će se  između Industrijskog parka Nova Gradiška  i Industrijske zone  Šabac.

„ Radi se o  projektima energetske učinkovitosti i edukacije vezane uz gospodarsku djelatnost. Osim razvoju prekogranične suradnje doprinijet će  i edukaciji osoba za gospodarsku djelatnost,  posebice starije životne dobi i povećati njihovu zapošljivost, te  poboljšati  energetsku učinkovitost i  funkcioniranju Industrijskog parka“, kazao je  gradonačelnik Vinko Grgić i  naglasio da dva grada u posljednje vrijeme uspješno i intenzivno komuniciraju što je rezultiralo i potpisivanjem  ovog sporazuma o gospodarskoj suradnji.

„Kao gradonačelniku Šapca velika  mi je čast biti u Novoj Gradiški. Zadovoljni smo što možemo  kao grad  surađivati s prijateljima u Hrvatskoj. Imamo dobrih iskustava i zato smo odlučili da s gradom Nova Gradiška uspostavimo  suradnju i  odnos povjerenja što je jamstvo  da se pokažemo kao pouzdani partneri i zajedno koristimo novac iz Europske unije i unaprijedimo život naših sugrađana. Grad Šabac je u Srbiji poznat kao lider na polju energetike.  Do sada smo ostvarili nekoliko različitih projekata, kao što je izolacija stambenih zgrada i zgrada privatnog stanovanja, zamijenili smo led  rasvjetu  i gradimo toplanu na bio masu.   Uvijek rado učimo od susjeda jer smo uvidjeli da u timu gradonačelnika Vinka Grgića imamo dobrog partnera, prepoznali smo  srodne  duše ker na isti način  gledamo na javne poslove  i  razmišljamo o kvaliteti života građana“, kazao je  Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šabca.

„ Drago mi je da smo uspostavili suradnju s Gradom Šapcem jer su oni do sada radili nekoliko projekata s Brodsko posavskom županijom i bili uspješni. Drago mi je da su još malo pomakli granice i došli u Novu Gradišku. Prijavljujemo projektne prijedloge iz područja energetske učinkovitosti i treninge za obuku na CNC strojevima  sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja“, kazala je  zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo Ivana Trupina.

P1160223
P1160225
P1160228
P1160233
P1160235
P1160239
P1160248
P1160250
P1160252
1/9 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba