TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor TZBPŽ   
13. lipnja 2018.

Priopćenje

Nakon što je domaćin sjednice Savjeta projekta „Okusi“ održana u Brodsko – posavskoj županiji u travnju ove godine u Novoj Gradiški , početkom lipnja 2019.g.  domaćin je bila Zagrebačka županija. Sastanak je održan u restoranu  „Ivančić“ u Plešivici.

U 2019.g. planiramo za nosioce standarda (restorane) slijedeće aktivnosti a sve u cilju zajedničkog marketinga i tržišne prepoznatljivosti . U ovaj nacionalni projekt je uključeno do sada  110 restorana iz cijele Hrvatske  iz ukupno deset županija.

Po temama sastanka smo dogovorili slijedeće aktivnosti za 2019.g.

1.Suradnja s Hrvatskim autoklubom

Prihvaćena je informacija o razgovorima vođenim u HAK-u i njihovoj iskazanoj namjeri da se kao partner uključe u projekt. Dana je potpora nastavku razgovora kojima treba definirati sadržaj i opseg suradnje. Na način da informacije i kontakti o  restoranima bude tiskan u 139.000 primjeraka i to u sklopu Revije koja se distribuira u cijeloj Hrvatskoj. Budući da HAK ima oko 230.000 članova smatrammo da je to zavidan oblik distribucije i promocije naše eno gastro ponude .

 

2. Zajedničke prezentacije

- Dani hrvatskog turizma Hvar, (4.tjedan 10.mjeseca) – da se kao

sastavni dio programa DHT-a održi prezentacija na temu SLATKI OKUSI HRVATSKE TRADICIJE na kojoj bi se svaka Županija sudionik projekta predstavila s 1-2 kolača i  odabranim lokalnim vinima. Za prezentaciju je potrebno pripremiti tiskani materijal.

.

 

- Špancirfest Varaždin (17.-26.8.) – Za potrebe prezentacije projekta OKusi osigurana je popusna cijena zakupa prodajnog prostorta (kućice)  za cijelo vrijeme trajanja festival.TZŽ će u skladu s izraženom voljom i u dogovoru s nosiocima standarda odabrati model prezentacije – zakupa ugostiteljskog prostora. DMK Vall  će razraditi mogućnosti dnevnog zakupa i utvrditi uvjete nastupa .

 

3. Osnove plana zajedničkih promotivnih i propagandnih aktivnosti u 2019.g.

Do slijedećeg sastanka Savjeta razraditi će se prijedlog koncepta i modela financiranja promotivno propagandnih aktivnosti, zajedničkog oglašavanja, kataloga, izrade suvenira, zajedničkih prezentacija-

 

 

U narednom period nastaviti će se razgovori o mogućim oblicima  suradnje s

Hrvatskom gospodarskom komorom, a na istu temu poželjno je započeti razgovore s

Hrvatskom obrtničkom komorom.

- Slijedeća sjednica Savjeta planira se održati  u rujnu 2018.g. , a domaćin

je TZ Ličko-senjske županije.

 

Turistička zajednica Brodsko – posavske županije i u 2019 godini nastavlja projekt brendiranja eno gastro ponude i jedna je od deset županija koji su uključeni u ovaj projekt. .

Pod nazivom “Okosi graničarskog posavlja” u ovaj projekt su do sada uključeni 13 restorana a interes su izkazali i drugi   restorani  iz Brodsko – posavske županije koje ćemo također uključiti.

 

Važno je još jednom napomenuti da cijelokupni projekt u I i II fazi financira Turistička zajednica Brodsko – posavske županije te stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se jave na naše kontakte. O samom projektu mogu više vidjeti na našim Web stranicama pod nazivom “Okusi graničarskog posavlja”.

Realizacija prve faze je završena krajem prošle godine.  Izradili smo jelovnike s ponudom tradicionalne hrane sukladno Pravilniku projekta, promotivne materijale, table, njihovu ponudu stavili na internet stranicu  www.okusi.hr ali i na stranicu www.tzbpz.hr

Direktorica ureda :

Ružica VIdaković, univ.spec.oec.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba