DAN OPĆINE REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
16. lipnja 2018.

Nagrade najzaslužnijima  za doprinos u razvoju općine

 

Povodom Dana općine i 25. godina od osnutka na svečanoj su sjednici Općinskog vijeća  načelnik Zlatko Aga i Milka Perković,  predsjednica vijeća uručili nagrade najzaslužnijima za doprinos razvoju općine.

Zahvalnicu općine dobio je Andrija Čakarić za promicanje kulturnog amaterizma pisanjem pučkih igrokaza i širenje tradicijskih vrijednosti sela Drežnik.

Plaketu općine dobili su: učiteljica Marija Mlađen za promicanje amaterskog pjesničkog stvaralaštva kroz povezivanje mladih pjesnika škole sa dijasporom i drugim školama s kojima KLD Rešetari surađuje; NK "Budućnost" Rešetari za promicanje sporta a povodom 70. godina djelovanja i rada kluba. Preuzeo ju je predsjednik Mijo Matanović; potom Vesna Mesić, dr. med. iz NG za zasluge u razvoju zdravstvene skrbi na području općine; Ministarstvo uprave za suradnju u provedbi EU projekta "Jačanje integriteta javne uprave",  primio ga je pomoćnik ministra uprave Mladen Nakić.

Grb općine dodijeljen je prof. dr. sc. Davorinu Đaniću dr. med. iz SB (rodom iz Adžamovaca) za osobite zasluge u razvoju zdravstvene skrbi i zaštite zdravlja građana općine Rešetari, te za humani društveni rad; Hrvatskim vodama za doprinos kojim se promiče i unapređuje sustav zaštite voda na području općine, kao i za realizaciju projekata izgradnje vodoopskrbe i vodoodvodnje, provedbuu EU projekta Aglomeracija NG-Cernik-Rešetari, a nagradu je preuzeo Davorin Piha.

Uručene su i Povelje povodom 25 godina osnivanja općine Rešetari

Dušanu Batalo kao dugogodišnjem ravnatelju OŠ Ante Starčevića za izniman doprinos u razvoju školstva i društvenog života naselja Rešetari; Dubravki Blažević, djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela općine, koja radi od njezina osnutka; Ivici Klepiću, kao prvom predsjedniku Općinskog vijeća ; Alojzu Kovačeviću kao prvom načelniku; mag.pharm. Mirjani Zubović za osobite zasluge u razvoju zdravstvene skrbi i zaštite zdravlja mještana općine te za humanitarnu pomoć široj društvenoj zajednici; Hrvatskoj matici iseljenika za iznimnu suradnju i doprinos na povezivanju iseljene Hrvatske kroz pjesničke i likovne susrete na području općine te za povezivanje i prijateljstvo općina van RH, a Povelju je preuzeo Željko Rupić i Brodsko-posavskoj županiji za izuzetnu suradnju i doprinos razvoju općine. Povelju je preuzeo župan Danijel Marušić.

U ime nagrađenih zahvalio je Davorin Đanić, a poslije svečane sjednice nastavljeno je zajedničko druženje domaćina i gostiju.

img1
img10
img11
img12
img13
img14
img15
img16
img17
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/17 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba