TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor TZBPŽ   
07. kolovoza 2018.

Turistička zajednica županije i Općina Garčin obnavljaju infrastrukturu na izletištu Grabovac

 

Turistička zajednica Brodsko posavske županije provodi četiri nova projekta unapređenja turističke infrastrukture, za koja je dobila bespovratna sredstva od Hrvatske turističke zajednice. Među tim projektima je i izgradnja nove turističko sakralne infrastrukture na izletištu Grabovac i prošteništu Gospe Grabovačke, na području općine Garčin.

Sve popularnije i posjećenije izletište Grabovac i proštenište Gospe Grabovačke nedaleko Garčin, dobit će ovih dana nove sadržaje. Gradi se naime nova sjenica za održavanje misa i pobožnosti, a postavljaju se i nove klupe. Tako će ovo malo ali nadaleko poznato marijansko svetište već prije svetkovine Velike Gospe zasjati u novome ruhu. Jedan je to od četiri projekta ulaganja u turističku infrastrukturu za koje je županijska turistička zajednica dobila novce od Hrvatske turističke zajednice.

Tako je županijska turistička zajednica od HTZ-a dobila ukupno 300 tisuća kuna ili 80 posto od ukupne vrijednosti četiri projekta: Pametne klupe u Cerniku – projekt cikloturizam, novi višejezični turistički katalog županije, redizajn web sjedišta Turističke zajednice Brodsko posavske županije te nova infrastruktura na izletištu Grabovac.

 

U izgradnji nove nadstrešnice na Grabovcu pomaže i Općina Garčin, koja je financirala betonsku podlogu nadstrešnice. To je samo dio aktivnosti ulaganja u izletište Grabovac, garčinski načelnik Mato Grgić podsjeća da su lani postavljene i nove klupe i stolovi, a uskoro će Općina izgraditi i betonske roštilje. Očekuje se i kandidatura na EU fondove izgradnje i asfaltiranja pristupne ceste do Grabovca.

 

Prema vjerovanju, drevno je to mjesto ukazanja Majke Božje, koje svake godine o njezinoj svetkovini okuplja sve veći broj hodočasnika i vjernika. Garlinski župnik Tomislav Karavodović zahvalan je što se ulaže u uređenje ovog lijepog svetišta, u kojemu će već u nedjelju 5. kolovoza biti pobožnosti i misa Gospi Snježnoj i proslava Dana domovinske zahvalnosti, a već se pripremaju i višednevne pobožnosti uoči i na samu svetkovinu Uznesenja Marijina na nebo ili Velike Gospe. (BrodPortal)

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba