NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
14. kolovoza 2018.

Koncert pod zvijezdama "U ljetnu večer"

 

Novogradiško glazbeno ljeto je  glazbena manifestacija  koja  pruža glazbeni ugođaj  publici različitih glazbenih opredjeljenja. Isto tako  daje priliku mladim  nadarenim autorima  da se afirmiraju. Ovi glazbenu priču  koncerta pod zvijezdama Novogradiškog glazbenog ljeta pokrenuo je  prije 23 godine Željko Brčić-Duša uz potporu  Zdravka Sokića, Antuna Špoljarića i   Zlatka Štefanaca.

Takvu priliku sinoć su  u ljetnom vrtu kavane "Exit" u Novoj Gradiški  dobili  mladi glazbenici iz Slavonskoga Broda, Paulina Kovačević- gitara i Hrvoje Aušić- klavir. Posjetiteljima su  omogućili da uživaju  u koncertom ozbiljne glazbe  i djelima Bacha, Torroba, Rodriga i  Dore Pejačević.

Za mlade umjetnike bilo je ovo, kako su izjavili nakon koncerta, izuzetno lijepo iskustvo.  U Novoj  Gradiški su  gostovali zahvaljujući prof. Daliboru Timarcu iz Cernika,  zaljubljeniku u glazbu koja mu je  životni poziv.  Kvalitetnu tonsku potporu osigurali su  Antun Špoljarić- Špoljo i mladi Karlo Matijević,  član ekipe "Školskog radija" Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška. Treba istaknuti da su doprinos ovom koncertu dali i vlasnici kavane "Exit" Viktorijo i Manuela Brdar.

Paulina Kovačević (Slavonski Brod 1995.) počela je glazbeno školovanje u Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu u klasi prof. Zdenke Seletković.Tijekom toga razdoblja sudjelovala je na brojnim koncertima i smotrama te regionalnim natjecanjima u Hrvatskoj na kojima je redovito osvajala i vrijedne nagrade.Na međunarodnom natjecanju Mauro Giuliani u Italiji osvojila je drugu nagradu, a na festivalu u Murskoj Soboti u Sloveniji prvu.Od 3. razreda osnovne glazbene škole redovito je pohađala međunarodnu ljetnu školu gitare kod prof. Xhevdeta Sahatxhije kod kojega je kasnije nastavila srednjoškolsko obrazovanje. Nakon mature 2013. upisala je gitaru (VI. Odsjek) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Tomislava Vukšića. Tijekom školovanja usavršavala se kod brojnih uglednih gitarista, a trenutno je na petoj godini studija gitare i u šk. Godini 2017/2018. zaposlena je kao učiteljica gitare u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

Hrvoje Aušić (Slavonski Brod, 1994.) kao jedanaestogodišnjak je krenuo na sate klavira i solfeggia kod profesorice Sanje Nuhanović te je polažući ispite u Glazbenoj školi Slavonski Brod završio osnovno glazbeno obrazovanje. Godine 2009. nastavio je srednjoškolsko glazbeno obrazovanje, smjer klavir, u klasi prof. Zdravke Tekić-Dadić. Tijekom srednje škole nastupao je na školskim koncertima, sudjelovao na smotrama pijanista.Godine 2013. upisuje preddiplomski studij glazbene pedagogije na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Trenutno je na petoj godini, odnosno na diplomskom studiju glazbene pedagogije. U šk. God. 2017/2018. bio je zaposlen kao zamjena na mjestu nastavnika solfeggia i teorije glazbe u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

DSCN0798
DSCN0799
DSCN0800
DSCN0801
DSCN0804
DSCN0806
DSCN0808
DSCN0811
DSCN0812
DSCN0813
DSCN0819
DSCN0821
01/12 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba