Izložba „Šuma okom šumara“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. kolovoza 2018.

Goran Dorić dobio prestižno priznanje Grand prix

 

Novogradiščanin Goran Dorić, djelatnik Hrvatskih šuma Uprave šuma Nova Gradiška dobio je prestižno priznanje Grand prix 14. bjelovarski salon fotografije „Šuma okom šumara“ s međunarodnim sudjelovanjem koji je i ove godine organiziralo Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelovar povodom Dana hrvatskoga šumarstva, 20. lipnja. Osvojio je sa serijom fotografija „Raskoš zimskog ruha“. Uz to ove je godine dobio i Pohvalu za seriju fotografija „Kad se priroda zaigra“, a u užem izboru našla mu se i fotografija „Moćna rijeka“, a među izloženim fotografijama 14. bjelovarski salon fotografije mu je još šest fotografija.

-Ovogodišnje pobjedničke fotografije su nastale na Psunju, na potezu od Bolnice prema Brezovom polju. Bio je prekrasan dan i uživao sam u fotografiranju. Orginalne fotografije su bile u boji. Na Foto klubu F4 su kolege rekle „sve je to uredu, ali nešto tu nedostaj, probaj ih prebaciti u crno bijele“. Kada sam to učinio fotografije su „proradile“ i „prodisale“, dobili su se kontrasti i dubina – kaže Goran Dorić.

Goran Dorić višestruko je nagrađivani autor koji je Grand prix dobio i na 9. bjelovarskom salonu fotografije „Šuma okom šumara“.

Tročlani ocjenjivački sud u stalnom sastavu akademskih slikara Antuna Krešića i Dubravka Adamovića, te priznatog fotografa Berislava Rubčića, odabrali su ukupno 229  fotografija, od kojih je 159 pojedinačnih i 17 serija sa 70 fotografija koje su izložene na 14. salonu. Na natječaj se prijavilo 37 autora sa ukupno 354 fotografije, među kojima su 244 pojedinačnih i 27 serija sa 110 fotografija.

Izložba fotografija 14. bjelovarskog salona fotografije „Šuma okom šumara“ postavljena je uz izlogu bivše NAME. Novogradiščani fotografije, među kojima su i fotografije Gorana Dorića, Hrvoja Čelikovića i Zdravka Mišića iz Uprave šuma Nova Gradiška, te Olivera Vlainića koji je rodom Novogradiščanin.

Grand prix je omogućio GIranu Doriću da naredne godine ima svoju samostalnu izložbu, koju će kako kaže, nakon Bjelovarčana moći razgledati i Novogradiščani.

2018_sumari_8-768x475
mam14salon_800
2018_sumari_8-768x475
mam14salon_800
1/2 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba