CRVENI KRIŽ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. listopada 2018.

Održana redovna Skupština Županijskog društva Crvenog križa

 

U Novoj Gradiški 15. listopada održana je  Skupština  Društva Crvenog križa Brodsko-posavske županije. Otvorio ju je predsjednik  Mato Modrić, a u nastavku vodila dr. Zdenka Meter.  Skupština je bez veće rasprave usvojila  izvješća o radu i financijsko izvješće za 2017. godinu  koja je obrazložio  ravnatelj Franjo Pavlović.

Kao i prethodnih godina  Društvo Crvenog križa Brodsko-posavske županije nastavilo je  s uhodanim i redovitim aktivnostima koje se provode  u gradskim društvima Crvenog križa  Slavonski Brod i Nova Gradiška, te u mjesnim i općinskim društvima. Uz  profesionalni kadar treba istaknuti velik doprinos  koji u realizaciji aktivnosti daju brojni  volonteri, uključujući i mladež Crvenog križa.

Skupština je usvojila program rada i financijski plan za 2019. godinu.

Županijski Crveni križ  nastaviti će  već uhodanu zadaću ostvarivanja  humanitarnih ciljeva na području zaštite i unapređenja zdravlja,   socijalne skrbi, zdravstvenog i  humanitarnog odgoja  i zalagati se za poštivanje  Međunarodnog humanitarnog prava i zaštitu  ljudskih prava na načelima  Međunarodnog pokreta Crvenog križa  i Crvenog polumjeseca.

Svojim  programima Crveni križ će provoditi odgojne i edukativne sadržaje razvijajući svijest ljudi, osobiti mladih, o humanosti, solidarnosti, toleranciji i nenasilju, pružati će  materijalnu i psihosocijalnu pomoć pojedincu i obiteljima u miru i izvanrednim situacijama.

Uložit će se dodatni napori na jačanju Crvenog križa  i njegovom transparentnom djelovanju  na temelju  interesa i potreba pučanstva Brodsko-posavske županije.

P1200665
P1200666
P1200669
P1200673
P1200677
1/5 
start stop bwd fwd

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba