NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. listopada 2018.

Počast Toši Proeskom

 

Prije jedanaest  godina,16. listopada na autocesti kod Starog Petrovog Sela  poginuo je Toše Proeski. Iza sebe je, uz obitelj, ostavio  bezbroj prijatelja i obožavatelja  u Makedoniji,  Hrvatskoj i cijeloj regiji  koji su  ga voljeli  zbog njegovih pjesama za koje je živio i njegove ljudskosti  i dobrote koju je širio među ljudima  kao humanitarac.

Ovih dana posebno ga se sjećaju u  njegovom rodnom Kruševu  i Novoj Gradiški, dva grada  koja je povezala  njegova smrt, koja  za posljedicu ima nova prijateljstva i susrete koji se u ta dva grada organiziraju  njemu u počast. U nedjelju  su kod spomen-obilježja  Toši Proeskom  kod Elektrotehničke i ekonomske škole  položili  cvijeće i svijeće zapalili predstavnici Grada Nova Gradiška  i ultramaratonci, njegovi Makedonci  koji tradicionalno trče od Nove Gradiške do Kruševa i njegovog posljednjeg počivališta.

Da ga se s tugom prisjećaju  potvrdili su članovi  Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba koje je predvodio  predsjednik Tome Apostolski  i  članice Makedonskog  kulturno-umjetničkog društva  „Ohridski biser“ iz Zagreba. I oni su, zajedno  sa zamjenicima novogradiškog gradonačelnika Ivanom Trupina i  Borislavom Vidošićem,  kod spomen-obilježja  položili cvijeće  i zapalili svijeće.

img1
img2
img3
img4
img5
img6
1/6 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba