KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
31. listopada 2018.

„JUHA OD BUNDEVE"

 

U povodu Mjeseca hrvatske knjige 30. listopada je na Dječjem odjelu Gradske knjižnice bilo edukativno, ali i veoma zanimljivo i zabavno za mališane iz Dječjeg vrtića „Radost“. Mališane iz Starije dobne skupine „Točkice“ u knjižnicu su dovele njihove „tete“ Jadranka Kaksa i Sonja Medvedović, a knjižničarka Renata Matijašević za njih je pripremila radionicu pod nazivom „Juha od bundeva“.

Što su to narodni običaji, što oni znače i zašto ih treba čuvati od zaborava, te koliko su značajni za narode mališani su saznali u razgovoru s Renatom Matijašević, a mora se reći da su i dosta znala o pojedinim običajima koji se danas od zaborava čuvaju i afirmiraju u raznim manifestacijama, a neki su još uvijek i dio svakodnevnog života.

Cilj ove radionice bio je potaknuti mlade naraštaje da izgrade veću svijest o važnosti nematerijalne kulturne baštine koja je živa i stalno se mijenja. Najbolji primjer su narodni običaji koji mogu odumrijeti ako ih se ne njeguje. Isto tako se mogu i mijenjati ili ih drugi narodi mogu nesvjesno preuzeti te tako, s vremenom, postaju dio njihove kulture.

IMAG1798
IMAG1800
IMAG1801
1/3 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba