NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. studenog 2018.

Rasprava  o zabrani rada nedjeljom u trgovinama

 

Načelnici deset općina novogradiškog kraja i novogradiški gradonačelnik  raspravljat će na  koordinaciji   koja će se  održati u utorak u Rešetartima  o  zabrani rada trgovina nedjeljom. Općina Rešetari, koja će biti  domaćin čelnim ljudima   jedinica lokalne samouprave novogradiškog kraja, već je pokrenula inicijativu za ukidanje rada nedjeljom u  trgovinama na  svom području.

„Mi smo tu inicijativu  pokrenuli za područje naše općine, ali bi to sada htjeli pokrenuti nešto šire na području jedinica lokalne samouprave u našem okruženju“,  kaže  općinski načelnik Zlatko Aga.

Zabrana rada nedjeljom  u posljednje  je vrijeme česta tema, a  njeni pobornici  uglavnom kao argumente iznose da bi nedjelja trebala biti dan za obitelj te da je radna nedjelja zapravo diskriminacija žena s obzirom na to da su  žene većinom  zaposlene u trgovinama,  da su izrabljivane i da im se  onemogućava obiteljsko druženje  nedjeljom. Za zabranu rada nedjeljom je i Crkva.

Oni koji smatraju da rad nedjeljom  ne treba  zabraniti kažu da one koji rade nedjeljom treba   adekvatno platiti i upozoravaju na  gospodarske i ekonomske  štete  koje bi ova zabrana mogla donijeti. Uz to nedjeljom rade i mnogi drugi,  ne samo trgovci i kažu  da postoje druga  zanimanja u kojima se  također radi nedjeljom,  kao što su rad u ugostiteljstvu  ili  rad   hitnih medicinskih služni, policije i dugim zanimanjima.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba