POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor KATA NUJIĆ   
10. studenog 2018.

POLICIJA ĆE POJAČANO NADZIRATI PROMET ZA VIKEND I „MARTINJE“


Na području Policijske uprave brodsko-posavske u devet mjeseci 2018. godine dogodilo se 764 prometnih nesreća, što je za 3,9 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prometnim nesrećama poginulo je pet osoba, što je za 66,7 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Teško je ozlijeđeno 76 osoba (manje za 6,2 %), te je lakše ozlijeđenih osoba (349), manje za 3,3 % u odnosu na prošlu godinu. Pod utjecajem alkohola, dogodila se 101 prometna nesreća, te se i tom prilikom bilježi smanjenje za 22.9 %.

Policajci će sprječavati prekršaje i sankcionirati prekršitelje

Unatoč trendu smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometnim nesrećama, policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima nad prometom.

Tako će i u dane vikenda, od 9. do 12. studenoga, policijski službenici sprječavati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima te također na samo „Martinje“.

Tijekom nadzora, policija će maksimalno koristiti opremu i uređaje, te nadzirati promet na onim lokacijama na kojima su se češće događale prometne nesreće i kršenje prometnih prekršaja.

Pozornost će biti usmjerena na recidiviste, one vozače koji čine najteže prometne prekršaje. Iako će pozornost biti usmjerena na alkoholizirane vozače, policajci će sprječavati i sankcionirati i prekršaje iz skupine tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, te druge prometne prekršaje.

 

Vozači ako ste pili alkoholna pića, upravljač vozila prepustite trijeznoj osobi!

Policija apelira na vozače u prometu da budu savjesni i odgovorni, te ako su konzumirali alkoholna pića, upravljač svog vozila prepuste trijeznoj osobi. Obveza svih sudionika je pridržavati se odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba