GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. studenog 2018.

Memorandum o suradnji potpisali Nova Gradiška, Kruševo i Karpoš

 

Toše Proeski, makedonska i regionalna pop ikona „krivac“ je za prijateljske i sve sadržajnije odnose Nove Gradiške i njegovog rodnog mjesta Kruševa. Da se ta suradnja širi nalazi potvrdu u današnjem dolasku makedonskog izaslanstva u Novu Gradišku na potpisivanje memoranduma o suradnji.

Gradonačelnik Vinko Grgić, u nazočnosti zamjenika Borislava Vidošića i voditeljice Odsjeka za društvene djelatnosti Mihaele Đeraj ugostio je Andreja Manoleva, predsjednika Vijeća Općine Karpoš, Tomčeta Hristovskog, gradonačelnika Kruševa, Mitu Miteva, voditelja Sektora za sport u Mandri-Skopje i Patrika Popovskog voditelj Odjela za kulturu i sport u Općini Karpoš.

Gosti iz Makedonije imali su puno lijepih riječi za odnose sa Novom Gradiškom. Nisu propustili priliku zahvaliti se Novogradiščanima koji su u danu velike tragedije i pogibije Toše Proeskog učinili sve da mu se spasi život. Govorili su i o budućoj suradnji što je bio razlog njihovog dolaska u Novu Gradišku.

Memorandum o suradnji potpisali su gradonačelnik grada Nova Gradiška Vinko Grgić, predsjednik vijeća općine Karpoš Andrej Manolev i gradonačelnik Kruševa Tomče Hristovski. Zahvaljujući se na posjeti, gradonačelnik Vinko Grgić je naglasio kako Novogradiščani u Makedoniji imaju puno prijatelja koje su stekli, ne samo preko rukometa već i preko ostalih manifestacija koje se organiziraju u spomen na Tošu Proeskog.

„ Drago mi je da se naša makedonska priča nastavlja. Nažalost, povezala nas je pogibija velikog glazbenika Toše Proeskog. Počeli smo skromno, rukometnim turnirom i nastupom grupe „Leb i sol”. Međutim, ova se suradnja proširila. Vaš je dolazak definitivna potvrda da je Nova Gradiška, što se tiče suradnje s Republikom Makedonijom, prepoznata ne samo u Hrvatskoj već i u vašoj zemlji. U posljednjih par godina suradnja je posebno intenzivirana. Zadnjih tri četiri godine, svakog listopada odlazimo u Makedoniju, bili smo na Ohridu, Dorjanu, Kavadarcima. Uvijek kada smo bili u Makedoniji osjećali smo se kao kod kuće, vjerujemo da se isto tako osjećaju naši prijatelji iz Makedonije kada dođu u Novu Gradišku. Hvala vam što ste nas prepoznali kao prijatelje. Naše prijateljstvo mora se nastaviti dalje“, kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

img1
img2
img3
img4
img5
img6
img7
1/7 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba