Poljoprivredno-poduzetničke ideje PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
24. lipnja 2010.

U NOVOJ GRADIŠKI ODRŽANE POLJOPRIVREDNO-PODUZETNIČKE IDEJE 2010.

29.i 30. siječnja održane su  Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2010. koje su se još jednom potvrdile kao nužna edukativno-izložbena manifestacija namijenjena selu, poljoprivredi i poduzetništvu, ponajprije u malim i srednjim gospodarstvima, ali i velikim robnim proizvođačima. U ovim recesijskim vremenima  eminentni hrvatski stručnjaci  imali su im što reći. Raspravljalo se o IPARD programu i o tome što on nudi, novom kreditnom programu  Brodsko-posavske županije, Zakonu o državnim potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju, sustavu identifikacije zemljišnih parcela, proizvodnji mlijeka, pčelarstvu i stanju ruralnog turizma.

Izlaganje ministra poljoprivrede Petra Čobankovića možda nekima nije najzgodnije sjelo u uho jer je objektivno govorio o stanju u poljoprivrednom sektoru. Župan Danijel Marušić dosta je vremena proveo na štandovima s izlagačima. Uvjeren je da će oni znati iskoristiti potpore i stručne savjete koje ima daje Županija i država u organiziranju proizvodnje, a njihovi proizvodi postati na tržištu tražena roba.
"Sredstava imamo koliko imamo i zato se potrudite da ih podijelimo. Još je važnije  iskoristiti sredstva iz različitih fondova u iznosu od 6 milijardi kuna", poruka je ministra Čobankovića. Dodajmo da je prošle godine iz fondova iskorišteno 3,5 milijarde kuna. 
"Ovo što smo slušali i gledali potvrđuje da je  nužna  naša potpora u ovom poslu i da do tržišta, ne samo Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije, već puno šire, stoji široka lepeza kvalitetnih proizvoda. Vjerujem da će oni vrlo brzo naći kupce. To je poruka našim proizvođačima. Treba se nametnuti na tržištu, koje se može osvojiti prije svega  kvalitetom i  konkurentnom cijenom. Naša potpora je konkretna, a na poduzetnicima je da se posvete proizvodnji i dođu do količina i plasmana", kazao je Željko Burazović, pročelnik Županijskog upravnog odjela za poljoprivredu.

ideje1
ideje1
ideje6
ideje5
ideje4
ideje3
ideje2
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba