ZAJEDNIČKI INTERES OPĆINE REŠETARI I GRADA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. studenog 2018.

Povezat će ih uređena prometnica  sa  biciklističkim i pješačkim stazama  u Ulici kralja Tomislava i Mažuranićevoj ulici

Teritorijalnu ustroj  jedinica lokalne samouprave  povukao je administrativne granice između općina i gradova.  Većini je to bilo po mjeri jer su, kako se ispravno smatralo,  mogli neposrednije  utjecati na svoj razvoj i napredak. Trebalo je,  međutim,  da  prođe  četvrt stoljeća  pa da se  uvidi  da  administrativne granice i table na cestama  nisu prepreka za  uspješniju međusobnu suradnju kada jer u pitanju zajednički interes.

U posljednje vrijeme  svjedoci smo  sve konkretnije međusobne suradnje općina novogradiškog kraja i Grada Nova Gradiška. Na koordinacijama se sastaju općinski načelnici i gradonačelnik tražeći rješenja za probleme  koji su od zajedničkog interesa, kao što je, naprimjer, vodoopskrba. Tu su i drugi primjeri  u oblasti komunalne infrastrukture. Jedan  zajednički najavljuju Grad Nova Gradiška i Općina Rešetari, kako bi se prometno    bolje povezali i  promet učinili sigurnijim za  sve sudionike u cestovnom prometu, do pješaka i biciklista.

Budući da će se na Barbari graditi   kružni tok,  Općina Rešetari i  Grad Nova Gradiška krenuli su u projekt  modernizacije ulica koje  Barbaru povezuju  sa gradom.  Konkretno radi se  o Ulici kralja Tomislava, koja je u Općini Rešetari i Mažuranićevoj ulici  koja je na području Grada Nova Gradiška. Kako kažu  gradonačelnik Vinko Grgić i općinski načelnik Zlatko Aga bit će to moderno uređena prometnica  sa  biciklističkim i pješačkim stazama, kako   na zapadnom ulazu u Rešetare, tako i na istočnom ulazu u Novu Gradišku.

P1210163
P1210165
P1210167
1/3 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba