MINISTAR MARIĆ I GRADONAČLENIK GRGIĆ POTPISALI UGOVOR PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. prosinca 2018.

Država Gradu darivala bivšu vojarnu

 

Ministar Goran Marić, u ime Ministarstva državne imovine i gradonačelnik Vinko Grgić potpisali su danas ugovor kojim država Gradu Novoj Gradiški daruje zgradu vojarne u Štrosmajerovoj ulici. Ugovor je potpisan u nazočnosti župana Danijela Marušića, predsjednice Gradskog vijeća Ljepše Rakas-Vujčić, zamjenika gradonačelnika Ivane Trupina i Borislava Vidošića, gradskih vijećnika, predstavnika zdravstvenih ustanova i gradskih poduzeća.

Ministar Marić istaknuo je napore koji se ulažu kako bi se državna imovina koja je zapuštena i devastirana, ili je bespravnom korištenju stavila u funkciju. Smatra da je to veliko doprinos općinama, gradovima i županijama da se pokrene gospodarska djelatnost i zapošljavanje, a time i doprinese zaustavljanju odlaska mladih ljudi.

-Ovim činom, zapuštenu imovinu i prostor pustoši konačno stavljamo u funkciju života. Ovaj prostor bit će mjesto afirmacije mladih, mjesto znanja i kulture. Prioritet Ministarstva je aktiviranje sve imovine na području Hrvatske, na dobrobit jedinica lokalne samouprave. Kad bi današnji događaj bio magnet za ostanak samo jedne mlade obitelji, naš cilj i zadovoljstvo bili bi ispunjeni". - kazao je Marić.

Ministru Mariću, Ministarstvu i Vladi RH zahvalio se župan Danijel Marušić kazavši kako danas u Novoj Gradiški i cijeloj županiji ima puno zadovoljstva jer, kako je kazao, svojom aktivnošću mijenjaju sliku Hrvatske, a time i sliku Brodsko-posavske županije.

Zadovoljstvo nije krio gradonačelnik Vinko Grgić. Zahvalio se Ministarstvu državne imovine na čelu s ministrom Marićem jer u vrlo kratkom roku riješili zahtjev.Grad je pripremio potrebnu dokumentaciju s lokacijskom dozvolom i planovima i ciljevima.

Vlada RH je, kao vlasnik, na sjednici održanoj 10. listopada, darivala Gradu Novoj Gradiški bivšu vojarnu „Slavonski graničari“ sa dvorištem i drugim građevinama ukupne površine 29794 m², sve upisane u zk.ul. 4539, k.o. Nova Gradiška. Vrijednost darovanih nekretnina iznosi 11.790.000,00 kuna.

-To mora biti mjesto gdje će se stvarati nova radna mjesta, stvarati nove usluge. Najvjerojatnije ćemo jednu halu preurediti u jedan oblik muzeja, tu će biti i prostor za Državni arhiv. Još razmišljamo koju bi varijantu i sadržaj mogli staviti u samu zgradu. Jedna od varijanti je nastavak lječilišta u sklopu Opće bolnice Nova Gradiška. Sve to ovisi o potrebama i financijskim mogućnostima, jer prije svega, moramo vidjeti kako ćemo to financirati. To je prva i osnovna stvar – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

U Ministarstvu državne imovine na odluku čeka još jedna zahtjev Grada Nova Gradiška, a odnosi se na 62 hektara zemljišta za proširenje industrijske zone. Kako je kazao ministar Marić i o tome će se vrlo brzo odlučiti.

„Monografiju „270 godina grada Nove Gradiške” gradonačelnik je uručio ministru, županu i predsjednici Gradskog vijeća. Ministar Goran Marić posjetio je i “Slavonski dućan”.

img0
img1
img10
img11
img13
img14
img15
img16
img17
img18
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/18 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba