NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. prosinca 2018.

Promovirana monografija NOVA GRADIŠKA - 270 GODINA

 

Sinoć je u Domu kulture promovirana monografija NOVA GRADIŠKA - 270 GODINA. Bila je to prilika da autori govore u povijesti Nove Gradiške dugoj 270 godina. Na 220 stranica urednica Jelena Kovre, mag. educ. art i Mario Mrnjec, graf. inž., koji potpisuje dizajn, uspjeli su uspješno sažeti dugu i bogatu povijest grada u knjigu koju bi , kako je kazao gradonačelnik Vinko Grgić, svaka obitelj u Novoj Gradiški trebala imati.

O Novoj Gradiški u Vojnoj krajini i Novoj Gradiški u Austro-Ugarskoj Monarhiji govorio je Dino Jelinić, mag. educ. croat. Hist. Mag. ceoat., a Nino Brozičević, mag. hist. o Novoj Gradiški u SFR Jugoslaviji. Promociju Monografije posebno emotivno je proživjela urednica Jelena Kovre. Ne krijući zadovoljstvo što je rad na monografiji uspješno okončan, zahvalila se svima, a velik ih je broj, koji su dali svoj doprinos da ova monografija, po mnogo čemu različita od prijašnjih, bude objavljena.

-Želim zahvaliti gradonačelniku što mi je dao priliju da radim ovu monografiju. Drugo što želim reći i što mi je jednako važno je zahvaliti se Mariju Mrnjecu na koga je pao veliki dio posla. Bila je to velika i duga vožnja, puna uspona i padova. Našla sam prijatelje gdje se nisam nadala, našla sam suradnike za koje nisam mislila da će se ikada pojaviti u mome životu. Više sam nego zahvalna svima, posebno fotografima iz Foto kluba F4 i autorima tekstova. Ja sam sretna i nadam se da će vam se knjiga svidjeti - kazala je urednica Jelena Kovbre.

Zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Vinko Grgić, dipl. inž. arh. i buket cvijeća darivao urednici monografije jeleni Kovre.

-Svaki dokument, svaku stranicu sam temeljito pogledao u proteklih 15 mjeseci. Korigirali smo i tražili bolje rješenje i vjerujem da smo ga našli. Danas sam ispunjen čovjek, prije svega, jer je danas veliki dan za naš grad. Prije nekoliko sati smo s ministrom Goranom Marićem potpisali ugovor o preuzimanju vojarne, a sada se nalazimo ovdje na prezentaciji jednog djela koji obilježava trenutak našeg grada i trenutak povijesti. Htjeli smo napravit monografiju grada u kojoj smo izbjegli neke zakonitosti kako bi napravili knjigu o gradu koja će biti čitljivo, a ne dosadno štivo- kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i zahvalio se autorima, od fotografa, na umjetnički vrijednim fotografijama, do autora tekstova, a posebno urednici Jeleni Kovre. Dodao je da je monografija djelo kojega se nitko neće postidjeti.

Promociju je vodila Ivanka Herceg. Treba dodati da su svi oni koji su se našli u dvorani mogli uživati u glazbenom programu koju su priredili Đelo i Paula Jusić.

img1
img10
img11
img12
img13
img14
img15
img16
img17
img18
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/18 
start stop bwd fwd
Share
 

Komentari  

 
#4 ofafusura 2019-04-03 19:16
[obrisano][obri sano]theprettyg uineapig.com/amoxicillin/ - 18 Amoxicillin Without Prescription uql.saou.cajtung.com.bpy.qr [obrisano][obri sano]theprettyg uineapig.com/amoxicillin/
Citat
 
 
#3 ofgerewalufru 2019-04-03 19:07
[obrisano][obri sano]theprettyg uineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxil gzg.ypqb.cajtung.com.axi.xt [obrisano][obri sano]theprettyg uineapig.com/amoxicillin/
Citat
 
 
#2 emaxosy 2019-04-03 15:56
[obrisano][obri sano]theprettyg uineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg szl.uxfx.cajtung.com.mpd.mb [obrisano][obri sano]theprettyg uineapig.com/amoxicillin/
Citat
 
 
#1 itojmomoya 2019-04-03 15:21
[obrisano][obri sano]theprettyg uineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg Capsules dlc.gbjr.cajtung.com.qqi.jf [obrisano][obri sano]theprettyg uineapig.com/amoxicillin/
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba