NOVA NADA ZA ANTONIJU KRALJIĆ U NJEMAČKOJ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić,   
05. prosinca 2018.

Spasiti vid i pokušati vratiti sluh

 

Mlada Novogradiščanka Antonija Kraljić - Tonka  (24)  neumorna je i uporna u traženju zdravlja. Iako teško oboljela  puna je optimizma i energije. Takva je sve vrijeme,  od saznanja  da joj  je zdravlje  najozbiljnije  ugroženo i da je sve   pošlo po zlu, do  operacija tumora  u glavi i  izazvane gluhoće.  Sve vrijeme ne postaje, uči i  završava školu. Raduje se životu i slavi završetak upravnog studija na  požeškom Veleučilištu. Zna da borba sa, kako često kaže, sa podstanarima u tijelu  nije  laka i sprema se za  daljnje liječenje,  iskušenja i borbu s tumorima na mozgu. Sve to traje više od tri godine.

Antonija ima još nekoliko tumora  koje  će morati operirati i ukloniti. Najproblematičniji je  veliki tumor  kod oka, koji bi mogao,  kako se pretpostavlja,  nakon uklanjanja    kao posljedicu izazvati sljepoću na jedno oko. Antonija s sjeća  operacije i uklanjanja tumora kod uha   koji je kao posljedicu izazvao gluhoću na oba uha. Stoga je opravdan  njen strah  za vid. Gubljenje sluha  dokaz je  koliko je spremna suočiti se s realnim stanjem. Vrlo brzo je  naučila čitati s usana i s njom se može normalno komunicirati.

U razgovoru  neće nikada zaboraviti  zahvaliti se  brojnim pojedincima iz cijele Hrvatske,  novogradiškim udrugama i društvima  koji su joj  pomogli u prikupljanju novca za liječenje, ali i za rehabilitaciju i svakodnevni život. Zahvalna je i obitelj, otac Željko, majka Milica i brat Stjepan. Svi su nezaposleni  i žive od Antonijine invalidnine od 1.500 kuna i  prihoda  koje ostvare  povremeno radeći.

Antonija se bori s petnaestak tumora od kojih joj jedan pritišće  očne živce  i treba ga se riješiti  jer može i oslijepiti. Priprema se za operaciju u Njemačkoj gdje će se naći  zahvaljujući Brođaninu koji tamo živi i želi ostati anoniman. Saznao je za Antonijine zdravstvene probleme i dogovorio joj  odlazak  u  svjetski poznatu Kliniku za neurokirurgiju Sveučilišta u Tübingenu, gdje će se  napraviti  dubinski CT tim pod vodstvom prof. dr. med. Martina Schuhmanna.

Brođanin će doći po Antoniju i njenu majku u Hrvatsku, dovest će ih u Njemačku i o svome trošku  ih smjestiti dok budu trajale pretrage, a potom  vratiti u Hrvatsku.  Spreman je  i donirati  dio  novca za  pretrage, ako to bude potrebno. Međutim, da bi se znalo je li moguće Antoniji  vratiti sluh i spasiti vid, potrebno je učiniti dodatne pretrage koje stoje oko 30.000 kuna.

Antonija i članovi obitelji imaju  zato ovih dana pune ruke posla i prave   razne božićne ukrase, a najviše snjegoviće punjene rižom.  Nastoje ih što više napraviti i  prikupiti  što više novca. Kako doznajemo  ponovo će joj priskočiti u pomoć novogradiške udruge i društva i organizirati  dobrotvorni koncert. Svi koji  Antoniji  žele pomoći  mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

Antonija Kraljić, HR1023600003114435547 ili devizni račun HR8023600003243501808 Zagrebačka banka, SWIFT/BIC: ZABAHR2X.

Antonia Kraljić, Kralja Zvonimira 167, Nova Gradiška. Kontakt telefon obitelji Kraljić 095 811 4787

Foto arhiv obitelj Kraljić

001
002
003
004
005
006
1/6 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba