POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
10. siječnja 2019.

POLICIJA UPOZORAVA: AKO SI PRONAŠAO UBOJITO SREDSTVO, NE DIRAJ! NAZOVI 192

 

Dana 9. siječnja, oko 12 sati, građanin sa područja općine Rešetara dragovoljno je predao dvije eksplozivne naprave. Stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske preuzeli su eksplozivne naprave te utvrdili da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini M60 i trenutnoj tromblonskoj mini M91.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna te građani sukladno odredbama Zakona o oružju, mogu policiji vremenski neograničeno, dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, bez straha od sankcija. Potrebna je samo odluka o dragovoljnoj predaji oružja i poziv policiji na broj 192, nakon čega će stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo.

Policija još jednom apelira na građane da ne donose samoinicijativno ubojita sredstva u Policijske postaje zbog velike opasnosti od aktiviranja istih u transportu. Korisne informacije o ovoj akciji mogu se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

 

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba