GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. siječnja 2019.

Mali Istrijani iz Kanfanara postali članovi Fan Cluba Miro  Gavran

 

Gosti Gradske knjižnice Nova Gradiška 10.siječnja bila su djeca iz Kanfanara u Istri koja se nalaze u zimskom kampu u Cerničkoj Šagovini. Male Istrijane, kao i prethodnih sedam godina, u Slavoniju je dovelo  Društvo „Naša djeca“ Kanfanar. Rezultat je to  višegodišnje prijateljske suradnje općina Rešetari i Kanfanar. Jedan vid suradnje ostvarila su društva „Naša djeca“  na način da djeca iz  Rešetara  odlaze na ljetovanje u Istru, a djeca iz Kanfanara na zimovanje u Slavoniju.

U Gradsku knjižnicu mali Istrijani došli su u pratnji Maje Marjanović i Sandre Orbanić,   predsjednica društava “Naša djeca“ iz Rešetara i Kanfanara. Ugostile su ih  ravnateljica Gradske knjižnice prof. Biljana Dakić s  knjižničarkom Mirjanom Pranjić i  Biljanom Radoš.

-U  gostima su nam djeca iz  Kanfanar  iz Istre  koja su sedmu godinu za redom,  kao gosti Općine Rešetari, na zimskom kampiranju u Cerničkoj Šagovini.  Danas smo ih doveli u   Gradsku knjižnicu Nova Gradiška da se upoznaju s najznačajnijim  novogradiškim pjesnicima i književnicima, posebno sa  djelom Mire Gavrana - kazala je  Maja Marjanović.

Na Dječjem odjelu mali Istrijani su se upoznali s radom i djelovanjem Fan Cluba MIRO GAVRAN, koji je 2001. godine osnovan  pri Gradskoj knjižnici Nova Gradiška i postali njegovi članovi. Razgovaralo se i o osnivanju ogranka  Cluba MIRO GAVRAN  posvećenog stvaralaštvu ovog  pisca omiljenog među djecom i mladima u Kanfanaru. Dobili su  članske iskaznice, a kao  poticaj za čitanje i literarno stvaralaštvo i aktivno djelovanje Kluba, dobili su zbornike radova SVAŠTA U NAŠIM GLAVAMA s  nagrađenim literarnim  radovima svojih vršnjaka o Gavranovim likovima za djecu i mlade.

Boravkom i gostoprimstvom  u Rešetarima, Cerničkoj Šagovini  i novogradiškom kraju zadovoljna je Sandra Orbanić, predsjednica Društva „Naša djeca“  Kanfanar, a radosna  zbog suradnje  s Gradskom knjižnicom.

-Kao predsjednica Društva „Naša djeca“  sedmu godinu dovodim djecu iz Kanfanara na zimski kamp u Rešetare. Imamo puno aktivnosti i zabave, ali koristimo priliku da upoznamo kraj u koji dolazimo, njegove znamenitosti, značajne osobe i sve  ostalo. Posebna nam je čast da smo  već po drugi put gosti  Gradske knjižnice. Prvi put smo imali radionice   izrade tradicijskih   lutaka i drugog, a danas je  novi vid suradnje i upoznavanje sa  radom Mire Gavrana  koji je našim učenicima već poznat. Vjerujem da će biti još puno više čitanja, ali i nastavak suradnje u drugim oblicima.

Ugodno i zadovoljno  se osjećamo i mi i djeca. Ove smo godine uspjeli uživati i  u zimskim  radostima jer nas je dočekao snijeg- kazala je Sandra Orbanić.

P1220878
P1220879
P1220881
P1220883
P1220885
P1220886
P1220888
1/7 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba