Rešetari - Dan škole PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
11. lipnja 2011.

U ZNAKU 180. OBLJETNICE ŠKOLSTVA U REŠETARIMA

Učenici i učitelji OŠ "Ante Starčević" 9.,10. i 11. lipnja obilježili su Dan škole, 180 godina školstva u Rešetarima i 20. obljetnicu sadašnjeg naziva škole. Bila je to prigoda da se još jednom podsjeti na sve one koji su  svoje znanje utakali u tradicije obrazovanja u Rešetarima. Održani su sportski susreti i otvoreno je nekoliko izložbi. Za postav Slavonske etno sobe zaslužni su učiteljica Marija Mlađen i članovi Vijeća roditelja.

os-res-12
os-res-12
os-res-11
os-res-10

Izložba na temu "Ante Starčević" prikazuje književne izvore i pomagala koji govore o njegovoj književnoj produkciji i književnim, bibliografskim i leksikografskim impresijama zabilježenim od drugih autora.

Obraćajući se učenicima i učiteljima ravnatelj Tihomir Batalo zahvalio se Gradskoj knjižnici Slavonski Brod na ustupljenoj građi koja je poslužila da se osvježe sjećanja na hrvatskog borca za suvremenost i samostalnost. Za postavljanje izložbe zaslužni su učitelj Ivica Jelančić i knjižničarka Daniela Gubić. O ocu Domovine Anti Starčeviću govorila je učiteljica Anica Marković.

Prije otvaranja ovih izložbi dodijeljene su nagrade  za najbolje likovne i literarne radove. Najbolje likovne radove imali su Ivana Iveković, 7.b, Ana Kolaković, 5.b i Filip Radić, 8.b. Nagrade za najbolje literarne radove dobili su Nives Peić, 7.a, Andrea Tomašević, 5.b i Lucija Marincel, 8.a.

Položen je vijenac kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i odana počast svima koji su život dali za slobodnu domovinu, a molitva, koju je predvodio velečasni Luka Slobođanac izmoljena je i za sve preminule djelatnike škole.  Održana je i sjednica Učiteljskog vijeća na kojoj su bili umirovljeni djelatnici škole, a nazočna je bila i Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća Rešetara.

Svečana akademija održana u športskoj dvorani bila je središnji događaj dvodnevnog  obilježavanja 180. obljetnice školstva u Rešetarima. Uz učenike i učitelje našli su tu i brojni gosti. Sve ih je pozdravio ravnatelj Tihomir Batalo. Bili su tu općinski načlenik Zlatko Aga, bivši općinski načelnik Alojz Kovačević, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, Josip Ostić, predsjednik Matice hrvatske Nova Gradiška, mr. Ljilja Lukačević, roditelji poginulih branitelja, umirovljeni djelatnici, velečasni Luka Slobođanac i roditelji učenika.


Za sve njih učenici predvođeni svojim učiteljima priredili su raznovrstan program.

Share
 
Povezani tekstovi :

» Rešetari - Dan škole

U ZNAKU 180. OBLJETNICE ŠKOLSTVA U REŠETARIMAUčenici i učitelji OŠ "Ante Starčević" 9.,10. i 11. lipnja obilježili su Dan škole, 180 godina školstva u Rešetarima i 20. obljetnicu sadašnjeg naziva škole. Bila je to prigoda da se još...

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba