TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
18. ožujka 2019.

Nastup TZ BPŽ na međunarodnom sajmu turizma  Place2 Go


PLACE2GO–Međunarodni sajam turizma održan u Zagrebu u periodu 15. – 17. ožujka u velikoj dvorani Arene u Zagrebu. Prvi dan je bio posvećen struci i B2B programima. Nakon što je ministar turizma Gari Capelli otvorio sajam uslijedilo je predstavljanje projekata i predavanje o modelima uspješnih destinacija kao i uključivanje influensera u promociju turističkog proizvoda,   predavanje poznatih blogera, putopisaca, novinara, fotografa, snimatelja i javnih osoba.

Ukratko, bila je to prilika za širenje pozitivnih priča i mogućnosti za posjetu i boravak u do sada neotkrivenim destinacijama. Velika dvorana Arene je ugostila mnoge turističke subjekte iz Hrvatske i inozemstva koji su odradili veliki broj sastanaka. Sastanci su unaprijed dogovoreni putem aplikacije Place2go. Povezani su digitalno  sa osobnim kontaktima za što i služe sajmovi.

Subota i nedjelja posvećeni su svim putnicima i onim koji uživaju u otkrivanju novoga, zanimljivog i drugačijeg.  Turistička zajednica Brodsko – posavske županije se ove godine predstavila sa svojim turističkim potencijalima te je putem video spotova i novim izdanjima kataloga promovirala; kulturnu i tradicijsku baštinu, eno i gastro ponudu, mogućnosti boravka u čistoj i netaknutoj prirodi, mogućnosti cikloturizma, lova i ribolova. Najavljene su i  manifestacije koje su sve veći razlog dolazaka turista u našu županiju, mogućnost boravka na  eko etno imanjima kao i u hotelima ,predstavili smo i  tradicionalnu i autohtonu gastronomiju te omogućili posjetiteljima našega štanda degustaciju slavonskih delicija . Nastojali smo našu županiju predstaviti kao sigurnu i lako dostupnu destinaciju imajući u vidu odličnu prometnu povezanost te da se nalazi na sjecištu svjetskih putova i koridora. Evidentan je veliki interes od strane posjetitelja i agencija za mogućnosti bicikliranja te za mogućnosti smještaja uz biciklističke rute s kojima raspolažemo zahvaljujući realizaciji   projekta Slavonia Bike. Također smo iz kontakata, posebice u razgovoru sa  agencijama  uočili da starija populacija , većinom posjetitelji iz inozemstva,  žele upoznati Slavoniju kao novu i neotkrivenu destinaciju te da preferiraju vrhunski smještaj ( po mogućnosti sa pet  zvjezdica),  dok mlađa populacija iskazuje interes uglavnom za aktivni odmor i bicikliranje te im po pitanju smještaja više odgovaraju obiteljska turistička gospodarstva i smještaj u ruralnim dijelovima.  Nakon ovoga sajma, Turistička zajednica Brodsko – posavske županije početkom svibnja planira predstaviti u obliku posebne prezentacije  turističkim novinarima i agencijama u Zagrebu sve atrakcije i aktivnosti koji slijede do kraja 2019. godine, a koji su motiv dolaska turista u našu županiju.  Za nadolazeću  posebnu prezentaciju koja slijedi u svibnju,   kao i sudjelovanje na sajmu Place2go ali  i na još dva sajma do kraja godine, Turistička zajednica najvećim dijelom  sufinancira  iz sredstava Hrvatske turističke zajednice koja su nam za tu namjenu i odobrena sa zadaćom  promocije i predstavljanje turističkih potencijala naše županije.

Direktorica Turističkog ureda; Ružica Vidaković, univ. spec. oec. v.r.

p001
p002
p003
p005
p006
1/5 
start stop bwd fwd

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba