OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. svibnja 2019.

Povodom Dana općine Dragalić održana 8.manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu“

 

Dragalićani i ljubitelji folklora i narodne baštine iz okolnih mjesta 4. svibnja napunili sun Pučki dom u Dragaliću. Nisu požalili jer su bili sudionici još jedne, osme po redu i hvalevrijedne manifestacije „Dragalić u pjesmi i plesu“.

Uživali su u ljepoti narodnih nošnji, pjesmi i plesu iz raznih krajeva Hrvatske koje su u Dragaliću prezentirala gostujuća kulturno-umjetnička društva koja u svojim sredinama njeguju i od zaborava čuvaju i na mlade prenose neprocjenjivu vrijednost narodne baštine svojih predaka.

Nastupila su kulturno-umjetnička društva „Kolo“ iz Vukovara, „Ivan Krstitelj“ iz Gorice (Zadarska županija), „Požeška dolina“ iz Požege, „Slavonija“ Gornji Andrijevci i „Žene veselog srca“ iz Lapovaca. Predstavili su se i domaćini, njihova pjevačka i dječja skupina koja je posebno oduševila i potvrdila da KUD Dragalić ne mora brinuti za budućnost.

KUD Dragalić primjer je kako se nakon stradanja cijelog sela za vrijeme okupacije i progonstva , kada je selo razoreno, zapaljeno i opljačkano, a nestala je ili uništena vrijedna narodna baština, ona ne zaboravlja. Pokazali su kako se nakon VRO „Bljesak“ i povratka iz progonstva u oslobođeno selo može krenuti ispočetka i sve obnoviti pa tako i kulturna baština.

Sve sudionike i zaljubljenika u folklornu i narodnu baštinu pozdravili su Katica Matijašević, predsjednica KUD-a Dragalić i općinski načelnik Zvonimir Karlik, koji ističe velik doprinos KUD-a Dragalić u bogatom kulturnom i i društvenim životu u općini. Manifestaciju „Dragalić u pjesmi i plesu“ otvorio je Lovro Modrić, član dječje skupine KUD-a Dragalić, a program je vodio Mato Višić.

img1
img10
img11
img12
img13
img14
img15
img2
img3
img4
img5
img6
img7
img8
img9
01/15 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba