PUČKO OTOVRENO UČILIŠTE „MAR“NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
11. svibnja 2019.

Tradicionalni koncert mladih novogradiških glazbenika

 

I ove godine u organizaciji Glazbenoga odjela OŠ „Mato Lovrak“ upriličen je 9. svibnja u dvorani Doma kulture tradicionalni koncert bivših učenika glazbene škole.

A da su im njihovi profesori i nastavnici prenijeli veliku ljubav prema glazbi, tom univerzalnom svjetskom jeziku, kojim su oplemenili vlastiti, ali i život svojih najbližih kao i sugrađana, potvrdila je većina sudionika koncerta i odabirom glazbe kao životnoga poziva.

Okupljene je pozdravila Ana Turkalj, voditeljica Glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“ i mladim glazbenicima zahvalila što i dalje rado dolaze i nastupaju u svom rodnom gradu, a ujedno je i moderirala koncert te s puno ljubav i ponosa progovorila o svim sudionicima koji su prve note naučili upravo, u tada, Osnovnoj glazbenoj školi Nova Gradiška.

Solo pjevanjem počastile su i oduševile publiku anđeoskim glasovima Elizabet Arić (4.r.solo pjevanja u GŠ Požega, mentorica prof. Draženka Hačka) i Gabriela Mijatović (4.r.solo pjevanja u GŠ Požegi, mentorica prof. Ana Ticl) uz korepeticiju prof. Antona Ećimovića.

Virtuoznost su već sada pokazali izvedbom pripremljenog programa Matko Vojnić (2.r. klavira u GŠ Novska, mentorica, prof. Lorena Alpeza), Tibor Kovačević (3.r. gitare u GŠ Novska, mentor, prof. Luka Matić), a ujedno je Tibor bio i gost večeri.

Posebnu nadarenost za muziciranje osjetila je publika u izvedbi Erin Keleua, studentice 1. Godine flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marine Novak, a koncert je zaključio Karlo Tkalčec polaznik 5.r. harmonike Glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“, (mentorica Jelena Barić) programom s kojim će uskoro nastupiti na 10. Hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru.

Svim sudionicima koncerta iskreno čestitamo i ponosimo se njima, kao i njihovi nastavnici koji su ih glazbeno opismenili u glazbenoj školi u Novoj Gradiški: Vanja Markesina, flauta, Ana Turkalj, klavir, Marina Karešin i Boris Ružojčić, gitara.

img1
img2
img3
img4
img5
img6
img7
1/7 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba