TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
14. lipnja 2019.

Posjet stranih novinara tijekom studijskog putovanja u organizaciji TZ Brodsko – posavske županije, a slijedom najave HTZ-a


Dana 8.6.2018.,/subota/  slijedom najave Glavnog ureda HTZ-a, Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je ugostila španjolske novinarke i blogerice; Lidia Gonzalez Ndivo i Maria Magdalena Munar Krohn koje su suradnice časopisa Condé Nast Traveler koji surađuje  i sa nekoliko dodatnih medija: https://www.hoyaragon.es/, https://etheriamagazine.com/, https://www.eldiario.es/.

Po dolasku u našu županiju prvo su posjetili Eko etno selo Staru Kapelu gdje je  gostima  priređeno osvježenje i degustacija domaćih proizvoda u kući obitelji Staklarević.

Nakon ručka, pohvalili su slavonsku gastronomiju te vrlo zadovoljno usporedili uslugu s uslugom u njihovoj zemlji nakon čega su  izrazili zadovoljstvo ljubaznošću domaćina .

Oduševila ih je blizina važnih prometnica ali i čista i netaknuta priroda kao i eno gastro ponuda našega kraja.

Nastavili su put prema  Slavonskom Brodu gdje su imali priliku uživati u manifestaciji „Ajd u kolo šokačko„ koja je dio programa manifestacije 55. Brodskog kola koji se upravo u to vrijeme odvijao  na glavnom gradskom trgu. Gošće su  bile smještene u hotelu Savus  te su imale priliku vidjeti i uživati u okusima Graničarskog posavlja budući da je hotel jedan od nositelja ovog standarda. Također ih je oduševio pogled i prizor na kuću obitelji Brlić kao i činjenica da je  spisateljica  živjela i svoja najpoznatija djela napisala u Slavonskom Brodu.

Nakon stručnog vodstva i obilaska Tvrđave Brod i Franjevačkog samostana ostatak večeri su proveli na glavnom gradskom trgu uz obilazak ostalih znamenitosti.

Obećali su skori povratak i zahvalili se na prekrasno provedenom vremenu.

09.06. su nastavili svoj put u Osječko-baranjsku županiju te obilazak ostatka Slavonije.

13140706152000
14015857061800
tunja2
1/3 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba