Zvonko Čulina prekinuo štrajk PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
19. srpnja 2011.

ZVONKO ČULINA PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU

Zvonko Čulina, hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida i predsjednik Udruge temeljne policije iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, na nagovor svojih prijatelja branitelja prekinuo je štrajk glađu, koji je započeo 15. srpnja u vrijeme sahrane generala Đure Brodarca. Čulina je kazao da su generala Brodarca ubili politički vlastodršci.

Brodarac je, kazao je Čulina, za vrijeme Domovinskog rata očekivao metak od neprijatelja, a sada je metak dobio od svojih i dodao da su za političke vlastodršce mrtvi branitelji najbolji branitelji.

Nije to jedini razlog zašto se odlučio na štrajk glađu. Revoltiran je položajem hrvatskih branitelja i njihovim manipuliranjem u političke svrhe. Kaže da je dobio podršku od prijatelja hrvatskih branitelja i građana, ali da nije dobio podršku da štrajka glađu. To je i razlog što je prekinuo štrajk glađu i odlučio se  na druge načine boriti za rješavanje svog teškog  materijalnog položaja i teškog položaja ostalih branitelja i građana.

- Kakva je to pravna država da jedan Sanader u Remetincu može primati mjesečno 16.000 kuna, a mojoj je obitelji ugrožena egzistencija - kaže Čulina.  
Čulina je umirovljeni branitelj koji ima mirovinu od 4.700 kuna koju ne prima jer je bio jamac jednom prijatelju koji nije vraćao kredit pa mu cijela mirovina ide na namirenje duga banci.

Živi s suprugom, koja je nakon prometne nezgode ostala 80 postotni invalid i dva sina od 19 i 16 godina.

Govoreći o obespravljenim braniteljima Čulina je govorio o razjedinjenosti braniteljske populacije i kritizirao braniteljske udruge, zamjerajući im što su se neke politički angažirale za stranke, a zanemarile interese branitelja.

Na konferenciji za novinare nazočan je bio i branitelj Mladen Kaužljar koji je, iznoseći svoje primjere i natječaje na koje se javljao tražeći posao,  govorio o pravnoj obespravljenosti branitelja i natječajima koji se namještaju i u ministarstvima i drugim državnim institucijama, gdje se to, kako je naglasio, ni u kom slučaju ne bi smjelo događati. I on je dao podršku Čulini, ali mu ne odobrava štrajk glađu. On se, kaže, odlučio za pravnu borbu.

Share
 

Komentari  

 
#1 Nick 2017-06-15 05:09
I see your page needs some unique & fresh content. Writing manually is time consuming,
but there is solution for this hard task. Just search for: Miftolo's tools rewriter

Stop by my site: TravisomJtd: [obrisano][obri sano]instagram.com/Gina22
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba